Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez

2024. április 30. 15:56
Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán.

Az Ifjúsági Koncepció megújítása során az egyik legnagyobb igényként a lakhatási támogatás jelent meg, ezért a közgyűlés határozata szerint idén 30 millió forintot biztosít a város a fiatalok és munkavállalók lakhatási támogatására.

Az alpolgármester úgy véli a legkritikusabb időszak egy fiatal felnőtt életében, amikor kikerül a közoktatásból, ezért még ebben az életkezdési szakaszban van a legnagyobb támogatásra szükségük.

A támogatásra két pályázati kategóriát nyitnak meg, az igénybevehető teljes támogatási összeg nettó 300 ezer forintot jelent, amelyet az Ifjúsági Közalapítvány fog folyósítani. Pályázhatnak a 18-35 év közötti személyeknek, akiknek veszprémi állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel kell rendelkezni, bérleti szerződéssel, és csak olyan veheti igénybe, akinek nincsen a tulajdonában ingatlan.

Az önkormányzathoz tartozó szerveknél vagy intézménynél dolgozó fiataloknak a támogatását is szeretné a város erősíteni, ezzel is vonzóvá tenni a köztisztviselői, közalkalmazotti pályát és a fiatal pályakezdők számára is szeretnének segítséget nyújtani. A másik kategóriában így a 18 és 30 évet betöltött közötti fiatalok pályázhatnak, szintén szükséges hozzá a veszprémi állandó lakcím, vagy ideiglenes tartózkodási hely, bérleti szerződés bemutatása. Csak olyanok pályázhatnak, akik veszprémi munkahellyel rendelkeznek, tehát kinevezés, munkaszerződés vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyra van szükség a sikeres elbíráláshoz.

Az alpolgármester hozzátette, hogy bízik benne, ezzel olyan pályakezdő fiatalokat is tudnak segíteni, akik eddig talán nem Veszprémben éltek, de szeretnének a továbbiakban itt dolgozni.

Egy másik támogatási formáról is döntött a közgyűlés, az újszülöttek után járó támogatási lehetőséget Kovács Rajmund, önkormányzati képviselő javaslatára fogadták el, és dolgozták ki annak részleteit.

,,Az önkormányzat korábban egy kisebb csomag volt, amit az újszülöttek számára adtunk. Szerettük volna, hogyha most az újszülötteknek való támogatást egy kicsit modernebb formában tudjuk megadni, és ez pénzbeli támogatást fog jelenteni” – mondta el Hegedűs Barbara.

Erre az összegre minden veszprémi újszülött szülei pályázhatnak, olyanok, akiknek gyermeke 2024. január 1-je után született, fél évre visszamenőleg alanyi jogon járó és egyszeri 50 ezer forintos támogatást jelent.

Az újszülöttek támogatására összesen 20 millió forint keretösszeget különített el az önkormányzat, annak alapján, hogy az elmúlt öt évben átlagosan évente 387 veszprémi lakóhelyű kisgyermek született. 

A pályázatokhoz szükséges dokumentumokat, és részleteket Veszprém város honlapján mindenki megtalálja, a fiataloknak járó támogatására május 1-től lehet pályázni, és május 31-ig várjuk a pályázatokat, az újszülöttek szüleinek kérvényére folyamatos a folyósítás.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.