2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Új elektromos töltőállomást adtak át a belvárosban

Veszprémben ez már a harmadik hely, ahol nyilvánosan is tölthetjük az elektromos autókat.

Tovább bővült a Veszprémben elérhető elektromos töltőállomások száma az MVM Partner által a Bagolyvári Parkolóházba telepített kúttal.

A megújuló energiaforrások növelése és az élhető környezet megteremtése érdekében 2016 októberében stratégiai szintű együttműködési megállapodást kötött a veszprémi önkormányzat és az MVM Partner Zrt. Az együttműködés nem csak tötlőállomások telepítésére, hanem intézmények energetikai felülvizsgálatára, a megújuló energiaforrások fejlesztésére, valamint a környezettudatos közlekedés elősegítésére is kiterjed. A 23 megyei jogú város közül Veszprém az első, ahol az MVM olyan társadalmi programot kezdeményezett, amelynek célja, hogy a lakossággal megismertesse az energiahatékonyság növelésének innovatív módszereit és megoldásait.

Mivel Veszprémben is egyre nagyobb számban jelennek meg villanyautók, a Vásárcsarnok mellé és a Köd utcába telepített töltők után a Bagolyvári Parkolóházban is létrehoztak egyet.

- A töltők és az általuk az elektromos autók számának növekedése nagy mértékben hozzájárul a város klímastratégiai célkitűzéseihez. Abban arra tettünk vállalást, hogy 2026-ra 25%-kal csökkentjük a város szén-dioxid kibocsátását (évi 400 tonnáról 300 tonnára), valamint el kívánjuk érni, hogy addigra a város energiaszükségletének 20%-a a helyben megtermelt megújuló energiaforrásokból származzon - mondta a szerdai átadón Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere.

Séra Balázs és Brányi Mária a Bagolyvári Parkolóház új elektromos töltőállomás átadóján szerda délutánSéra Balázs és Brányi Mária a Bagolyvári Parkolóház új elektromos töltőállomás átadóján szerda délután

- Az MVM Partner Zrt. az MVM csoport tagjaként aktív szerepet vállal az elektromobilitás hazai népszerüsítésében és elterjesztésében. Célunk, hogy a cég megkerülhetetlen szereplőjévé váljon a hazai e-mobilitási piacnak, legyen szó töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztéséről vagy kapcsolódó innovatív szolgáltatások bevezetéséről - fejtette ki Séra Balázs az MVM Partner elektromobilitás osztályvezetője.

Az új töltőberendezést egyébként egy veszprémi amatőr fotós, Benis Attila Benedek-hegyről készült fotója díszíti.