Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

MKB VKC: Vujin marad, Terzic érkezik

2009. május 13. 12:09
A klub vezetői hivatalosan is bejelentették az Arénában tartott sajtótájékoztatón, hogy mindkét klasszis aláírt három évre.

 

Sajtótájékoztatót tartott az MKB Veszprém KC a mai napon a Veszprém Arénában, ahol a klub jövője szempontjából óriási jelentőségő bejelentéseket tettek a csapat prominensei.

Biztossá vált, ami az utóbbi időben a leginkább foglakoztatta a veszprémi kézilabdabarátokat. Nevezetesen, hogy Marko Vujin további három évig marad az együttes játékosa. Az idei szezonban világklasszis játékkal előrukkoló jobbátlövő korábban ugyan már aláírt a német Gummersbach csapatához, azonban köszönhetően a játékos szilárd elhatározásának, s a vezetők kitartó munkájának a "gólzsák" marad a királynék városában. A szerb jobbátlövő 2012. nyaráig szóló kontraktust írt alá a veszprémi kézilabda csapathoz.

 

Ilyés Ferenc viszont biztosan távozik, a válogatott játékos a jelenleg a Bundesliga negyedik helyén álló Lemgóban folytatja pályafutását. Helyére igazolta a klubb a képen látható bosnyák Mirsad Terzicet, aki Mocsai Lajos vezetőedző, s az MKB VKC valamennyi vezetőjének egybehangzó álláspontja szerint mind védekezésben, mind támadásban komoly erőssége lehet a magyar bajnokcsapatnak.

A kitűnő fizikai adottságokkal rendelkező játékos (196 cm, 100 kg) 1983.07.12-én született a jugoszláviai Priboj városában (ma Szerbia). Pályafutását a bosnyák Zeljeznicar Sarajevo együttesében kezdte, majd ugyanitt az RK Izvidac Ljubuski csapatánál folytatta. 2005-ben igazolt az RK Zagreb, ahonnan három esztendő után tette át székhelyét a sokszoros szlovén bajnokcsapathoz.
A Celjénél két sikeres idényt töltött el. A tavalyi szezonban a Bajnoko Ligája első csoportkörében négy gólt dobott a mieink ellen a Március 15. utcai csarnokban, az emlékezetes 24:24-es döntetlen alkalmával. A visszavágón pedig egy alkalommal talált be Celjében. A Szeged ellen viszont összesen már hat alkalommal volt eredményes, szintén a 2007/2008-es kiírásban.

Fazekas Nándor érkezését szintén megerősítették: a korábbi veszprémi kedvenc, a világ egyik legjobb kapusa ugyancsak három esztendőre kötelezte el magát egykori kenyéradójához.

Szintén láthatták az újságírók Renato Sulicot. A horvát beállós azonban egyelőre még "csak" orvosi vizsgálatra érkezett Veszprémbe.

Hivatalosan ugyan nem jelentették be, de információnk szerint Ivan Lapcevic is meghosszabítja a kontraktusát további egy évvel.

A Dunaferrnek kölcsönadott, s onnan távozó Marko Bagaricot szeretné a kötelékében tartani az egyesület, a horvát kézilabdázó nagy valószínűséggel szintén kölcsönjátékosként kezdi meg a következő idényt.

Nyilatkozatok

Hajnal Csaba: – Eddig nagyon jó szezonunk volt, de a legfontosabb még ezután jön. Ki merjük jelenteni, hogy jobb csapatunk lesz jövőre, mint az idén volt. A múlt héten megállapodtunk a Gummersbach-hal és Marko Vujinnal, s három éves szerződést kötöttünk a kiváló játékossal.
Mirsad Terzic-csel szintén hároméves kontraktust kötöttünk. 1983-as születésű lövő- és védőjátékos, akivel – reményeink szerint – tovább erősödünk. Számunkra rendkívül fontos, hogy horvát útlevéllel is rendelkezik, így nem számít külföldi játékosnak. A terveink még nem fejeződtek be, úgy hisszük, hogy egy héten belül minden kérdést le tudunk zárni. Valószínűleg lesznek távozóink is, de Ilyés Ferencen kívül ez egyelőre senkiről nem mondható el biztosan.
Óriási büszkeség számunkra Fazekas Nándor hazatérése, aki a jövő héten már költözik is haza. Ő szintén nagyon fontos számunkra, s ő is ezer szállal kötődik Veszprémhez. Kijelenthető, hogy két kiváló kapussal vághatunk neki a következő szezonnak.
 

Marko Vujin: – Nagyon sok minden történt azóta, hogy aláírtam a Gummersbach-hoz. Közvetlenül a tragédia után úgy gondoltam, hogy minél előbb el akarok innen menni, aztán egyre jobban játszott a csapat. Úgy gondolom, hogy Mocsai Lajos érkezésével egyre jobb kézilabdát játszunk, s én magam is rengeteget fejlődtem a mester kezei alatt. Nem csak Marian Cozmának, de nekem is az az álmom, hogy egyszer megnyerjük a Bajnokok Ligáját, s ezt itt szeretném elérni a következő három évben. Terzic-csel és Fazekassal nagyon erős csapatunk lesz jövőre. Képesek lehetünk erre, s ennek megfelelően fogok dolgozni egész évben.


Mirsad Terzic: – Nagyon örülök, hogy itt lehetek. A Veszprém az utóbbi tíz évben Európa legjobb öt csapata közé sorakozott fel. Ez egy ideális klub annak, aki komoly célokat szeretne elérni ebben a sportban. Nagyon sok játékost ismerek a csapatról, s rengeteg pozitív információt kaptam a klubról, s Mocsai Lajos vezetőedzőről. Minél előbb szeretném elkezdeni a munkát, s meghatározó játékos lenni. A következő három évben nagy dolgokat vihetünk véghez. A szlovén újságírók szerint a Veszprém megnyerheti a Bl-t a következő években.

 
Mocsai Lajos: – A két játékos remekül illeszkedik a csaptunk szerkezetébe. Jómagam szerettem volna, hogy ezek a fiatalok ide kerüljenek, hiszen ismerem az emberi és szakmai kvalitásaikat. Az, hogy mindannyian ragaszkodnak az edző személyéhez, nemcsak önbizalmat ad, de még jobb munkára sarkall. A fegyelem mellett egy erős szakmai és emberi kötődést szeretnék kialakítani velük. Három fontos dolgot kértem tőlük: kiemelkedő küzdők legyenek, nagy felelősséget és jó teljesítményt vállaljanak, vállaljuk a mindennapokban küzdelmes munkáját a céljaink elérése érdekében. Nagy szeretettel köszöntöm őket Magyarország egyik legkellemesebb városában, régiójában.


Dr. Hunyadfaly Ákos: – Továbbra is az a véleményünk, hogy ennek a klubnak az a legnagyobb igazolása, hogy Marko Vujin velünk maradt. Ebben sok embernek temérdek munkája van. Az, hogy őt ennyi idős korban – amikor felszálló ágban van – itt tudtuk tartani, az remek visszajelzés az itt folyó munkának. Sajnáljuk, hogy Ilyés elmegy. Ő kiváló magyar játékos, akit nagyon szeretünk. Sok sikert kívánunk neki a következő klubjában.
Nekünk azonban lépni kellett, s az ő posztjára nagy örömmel igazoltuk le Mirsad Terzicet. Őszinte szeretettel és nagy várakozással fogadtuk. Szeretnénk, hogy ha magas színvonalon komoly nemzetközi eredményeket tudnánk elérni. A játékosok személye mellet legalább ilyen fontos számunkra az edzők személye. Szeretnénk, hogy ha a játékosok körüli kérdések rövid időn belül lezáródnának. Utána pedig tárgyalhatnánk a vezetőedző, illetve segítőjének jövőjéről, akikkel szintén hosszú távra szeretnénk megállapodni.

Dr. Magyarády Péter: – Ilyés Ferenc pótlására több lehetőségünk volt, a vezetőség így döntött. Meggyőződésem, hogy jól választottunk. Tudjuk, hogy mire képes, s ezt várjuk el tőle Veszprémben is. Ehhez kívánunk neki sok sikert.
Miközben Mocsai Lajos kezei alatt napról napra érettebbé válik a csapat, közben olyan morális szellem, olyan összetartás lépett fel ebben a csapatban, amire egész Európa felfigyelt. Ilyennel - személy szerint - az itt töltött 18 évem alatt nem találkoztam. Nagyon sajnálatos, hogy ehhez egy ilyen tragédiának kellett történni. Mindezeknek az a tanulsága, hogy ez a csapatszellem hihetetlen bravúrokra teszi képessé ezt a társaságot. Láthattuk, hogy a játékosaink tudnak küzdeni egymásért, az elhunyt Cozmáért, a városért és a csapatért. Nagyon fontos számunkra, hogy olyan emberek játszanak nálunk, akik akarnak ebben a csapatban játszani. Marko Vujin Monpellier-ben megkérdezte tőlem, hogy „–Mindenki azt akarja, hogy maradjak?”. Azt válaszoltam neki, hogy igen. Erre ő azt mondta, hogy én ezekkel a barátaimmal, ebben a városban és klubban akarok játszani ,minden áron. Ettől a pillanattól az egyébként is klasszis játékos még egy fokkal felértékelődött a klub számára. Megismétlem: számunkra igazán fontos játékos, aki itt akar dolgozni.
Sulic nem ok nélkül tartózkodik a városban, de e mögött megállapodás még nincsen. 

Hajnal Csaba szerint jövőre erősebb lesz a csapat, mint idén? Ön hogy látja? Mi a véleménye az új igazolásokról? Szóljon hozzá cikkünkhöz!

Az alábbiakban az MKB VKC felhívását teszük közzé a szombati meccsekkel kapcsolatosan:

- Kérünk minden veszprémi szurkolót, hogy lehetőség szerint gyalogosan közelítsék meg a mérkőzés helyszínét, mivel a Bajnokok Ligája döntő mérkőzés miatt a parkolóban túltelítettség várható .

- Azon szurkolóink, akik mégis kénytelenek gépkocsival érkezni, kérjük, hogy a Csarnok melletti bevásárlóközpontok parkolóit vegyék igénybe, illetve a közelben lévő alternatív parkolókat használják a vasútállomás felé vezető, körgyűrű melletti részen.

- A női Bajnokok Ligája mérkőzést követően minden résztvevőnek el kell hagynia az Aréna területét (legkésőbb 18:30-ig) és az újbóli kapunyitás után érvényesíthetik a Szeged elleni mérkőzésre érvényes belépőjegyeiket. Várható kapunyitás: 19:30. 

Tisztelettel:

Németh Csaba
szakosztályvezető

 

Galéria
MKB VKC: Vujin marad, Terzic érkezik
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.