Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Tizenegyedszer is veretlenül / DKSE Airport-Balatonfüredi KC 21:23 (10:13)

2009. május 15. 10:29 // Forrás: dr. Király G. István - balatonikc.hu
Egyetlen győzelemre került az előkelő ötödik helytől a Balatonfüredi KC a bajnokság rájátszásában.

A február közepi szegedi vendégszereplés után tizenegyedszer hagyta el veretlenül a pályát a Balatonfüredi KC csapata. Ezúttal Debrecenben bizonyultak udvariatlan vendégeknek a Balaton partiak és ezzel karnyújtásnyira vannak legszebb álmaiktól, az ötödik helytől.

A 2009. évben Balatonfüred vendége Debrecen városa és Balatonfüred is bemutatkozik Hazánk második legnyagyobb városában. Ezen a májusi csütörtökön a férfi kézilabdázókon volt a sor és nem vallottak szégyent. Igaz, alig több mint egy hete Veszprémben nagyarányú győzelmet arattak a Velky tanítványok a DKSE ellen, akkorát, hogy Kovács Mihály el is köszönt a debreceni kispadtól. Aztán szombaton Bíró Imre vezetésével már pontot is raboltak a hajdúságiak a mezőkövesdi arénából. Ismerve a Kövesd hazai teljesítményét, ez nem lebecsülendő eredmény. Ezért semmilyen nagy mellényt nem viseltek a BKC játékosai, amikor pályára léptek a Hódos Imre csarnokban. Kellemes meglepetés várta itt a füredieket, hiszen hétköznap ide, több száz km oda, a mérkőzés kezdetére befutott a balatoni kemény mag.

Két gyors találattal a hazaiak indítottak, de a hatodik percben átvették a vezetést Tomborék, sőt perceken belül már hárommal mentek. Pálos második találata jó nyolc perc után jutott el Szathmári mögé. A hazaiak hosszú gólcsöndje ragadós volt, mert Salamon találata után hat percig Djordjevicsnek nem kellett maga mögé nyúlnia. Így, a kihagyása után ismét pályára lépő Gúnya első találatával fordítani tudtak a hazaiak. Sőt, egy gyors füredi fordítás után Djordjevics ismét lehúzta a rolót és Gúnya második góljával újra csak a DKSE vezetett. Ezt csak négy perc múlva tudták egalizálni a fürediek, de az utolsó három percet nagyon megnyomták a vendégek, így megnyugtató előnnyel vonulhattak a pihenőre.

Talán túlságosan is megnyugtatóval, hiszen a hazaiaknál hét perccel hosszabb szünetet engedélyeztek maguknak. Ez idő alatt ki is egyenlítettek a debreceniek és a füredi csapatkapitány, Pásztor gólja csak a 37. percben jelezte a vendégek ismételt megérkeztét a meccsbe. Jól sikerült az ébresztő, mert hamar visszaállt a félidőben látott különbség. Túlélt egy közel négyperces emberhátrányt is a BKC, köszönhetően jó védőmunkájuknak és Szabó kapusnak. A másik oldalon aztán Djordjevics parádézott, így újra feljöttek a hazaiak, de egy ötperces füredi roham után eldőlni látszott a találkozó, hiszen a véghajrára négygólos előnnyel fordulhattak. Na, nem így gondolták a Bíró tanítványok, mert alig több, mint két perc alatt hármat faragtak le a hátrányukból. Ha nem véd ki Szabó Imre egy újabb 120%-os hazai helyzetet és nem lő a védekező specialista Kis Ákos egy bombagólt, akkor nagyon nehéz utolsó perc várt volna a vendégekre. Így viszont nyugodtan és sikeresen álltak ellen az utolsó hazai rohamnak és hozták el a két pontot Debrecenből.

Hosszú út várt még ekkor a fürediekre, csapatra és drukkerekre egyaránt, de ezt ezen a csütörtökön egyikük se bánta.

Budapest Bank férfi kézilabda liga, rájátszás az 5-8. helyért:
DKSE-Airport Debrecen - Balatonfüredi KC 21:23 (10:13)
Debrecen, 300 néző. Vezette: Szegedi, Unyatinszki
Debrecen: DJORDJEVICS - Mezei 2, RÉDEI 5 (1), Juhász K. 1, Visnyevszkij 1, Lókodi 4, PÁLOS 5 (2) Csere: Vlcsko (kapus) Ambrus, Gúnya 3, Hornyák Z., Csikós.Edző: Bíró Imre
Balatonfüred: SZATHMÁRI - TOMBOR 7 (4), Kovács Gy., Horváth R. 1 KIS Á 3, PÁSZTOR 6, Salamon 4. Csere: SZABÓ I. (kapus), Bakos D. 1, Frey J. 1. Edző: Velky Mihály
Az eredmény alakulása: 6.p.:3:4. 11.p.: 3:6. 18.p.: 8:7. 20.p.: 8:9. 27.p.: 10:10. 34.p.: 13:13. 40.p.: 14:17. 51.p.: 17:18. 55.p.: 18:22. 57.p.: 21:22.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

Edzői nyilatkozatok

Bíró Imre: - Védekezésünk jó volt, de a támadójátékon van mit javítanunk.

Velky Mihály: - Mindkét csapat jól védekezett és kíváló kapusteljesítményeket láthattunk. Végig vezettünk, de a szívós hazaiakat csak a végjátékban sikerült legyőznünk.

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.