Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felforrósodott az aszfalt

2009. május 15. 13:57
Első osztályú versenyzők is részt vettek a Dunántúli Rally Trophy 2009 második fordulójában múlt szombaton.

Forró, nyári melegben, Vigántpetend és Nagyvázsony közötti útvonalon rendezték a dunántúli rallybajnokság soron következő fordulóját. A verseny tapasztalatairól a Vajai Zsolt, főszervezővel és Németh Attilával, az elmúlt két év versenysorozatának abszolút- és kategória bajnokával beszélgettünk.

- Népes mezőnnyel, 74 indulóval tudtuk megrendezni a versenyt, és külön öröm számunkra, hogy a nézők száma is vártnál sokkal több volt, amit az első futam jó visszhangjának és a jó időjárásnak tudunk be. Vegyes kialakítású volt a pálya, a versenyzőknek nagyon tetszett a változatosság – értékelt Vajai Zsolt.

- A nagyvázsonyiak kitettek magukért, rengeteget segített Fábry Szabolcs, polgármester, Felföldi Zoltán, az általános iskola igazgatója és Németh István, a polgárőrök vezetője. Az iskola udvarában rendezhettük be a szervizparkot, ami egy kiváló helyszínnek bizonyult. A sikeres futamnak köszönhetően várnak minket vissza, valószínűleg ősszel is rendezünk Nagyvázsonyban egy versenyt – mondta Vajai.

 

- Nagyon technikás, jó minőségű volt a pálya, a forróság miatt igazi embert próbáló verseny volt. A felforrósodott aszfalt miatt végig fokozottan kellett koncentrálni – mesélt tapasztalatairól Németh Attila, aki kategóriáját megnyerte, abszolútban a hetedik helyen végzett a fordulóban.

- Ennek a versenynek az volt a különlegessége, hogy az első osztályú futam előtt egy héttel rendezték meg, így sok első osztályú versenyző nevezett. Tesztfutamnak használták a pályát, próbálgatták a beállításokat az autón. Mindenki elégedett volt a szervezéssel – mondta Németh.

A következő fordulót júniusban rendezik Szentkirályszabadján, ahol egy éjszakai futammal várják az érdeklődőket. A részletekről a versenysorozat honlapján olvashatnak.

Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.