Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bajnoki döntő: lépéselőnyben a Veszprém / MKB Veszprém KC-Pick Szeged 35:28 (19:12)

2009. május 16. 22:30
Hétgólos győzelmet aratott a veszprémi kézilabdacsapat a finálé első, hazai összecsapásán a Pick Szeged ellen.

A mérkőzés időpontja körüli huzavona, s a késői kezdés ellenére is megtelt a Veszprém Aréna. S természetesen a rangadókon megszokott fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. Mocsai Lajos a sérült Pesic, Peric és Gál mellett Markovicot és Puticsot sem nevezte a találkozóra, a túloldalon pedig Herbert és Vadkerti foglalt helyet a lelátón.

Óriási elánnal kezdte a találkozót a Veszprém: Ilyés vezetésével a 9. percben máris 6:2-re vezettek. Két perccel később Katzirz 7:4-re módosított az állást, az MKB azonban rövid idő alatt produkált egy 4:0-s sorozatot: Perez és Vilovski kétperces büntetését követően a Pick kettős emberhátrányban is képtelen volt bevenni a veszprémi kaput, miközben Iváncsik Tamás kétszer is beköszönt (11:4).
A Kékes-testvérek az első pillanatoktól kezdve igyekezték megfogni az indulatokat, ennek érdekében folyamatosan szórták a kétperces büntetéseket. A Pericet helyettesítő Liszkai remekelt: a játékrész első felében Krivokapic, Nenadic és Zvizej hetesét is megfogta.

A játékrész derekánál következett az első aprócska hazai hullámvölgy, ekkor hármat lőttek zsinórban a vendégek. Mocsai Lajos időkérése azonban visszazökkentett a gárdát a jó irányba, akik helyenként parádés megmozdulásokkal visszaállították a hétgólos különbséget a szünetre (19:12).

A 34. percben Vujin gólját (22:13) követően úgy tűnt, hogy kiütéses hazai siker lesz a vége, a Tisza-partiak azonban nem adták fel a küzdelmet. Vladan Matic tanítványai a román Ghionea vezetésével a 45. percre feljöttek négy gólra (25:21). Három minutummal később pedig még tovább csökkenthették volna hátrányukat, a remekül védő Liszkai azonban bravúrral hatástalanította Zvizej ziccerét.
A vendégcsapat ez idő tájt sokszor a sportszerűség határait súrolva védekezett. Egy alkalommal Carlos Perez csattant hatalmasat a parketten, úgy hogy a nézők ereiben is meghűlt a vér.
A mérkőzés utolsó periódusa már nem hozott fordulatot. A végig fölényben játszó bakonyiak újra növelni tudták előnyüket. A találkozó bizonyára Andorka Gábor számára is emlékezetes marad. Az ifjúsági korú hálóőr az utolsó percekre harcba szállt, majd első labdaérintésével meg is akadályozta a szegediek legjobbját a gólszerzésben. A kapus így elmondhatja magáról, hogy százszázalékos teljesítménnyel védett a bajnoki finálé első meccsén. A slusszpoént pedig Lushnikov szolgáltatta, aki néhány másodperccel a lefújás előtt beállította a 35:28-as végeredményt.

A három nyert meccsig tartó párharc állása így 1:0 a Veszprém javára. Folytatás jövő kedden 18 órától az Újszegedi sportcsarnokban.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Pick Szeged 35:28 (19:12)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: Liszkai, Iváncsik T. 2, Vujin 6 (3), Eklemovics 2, Vilovski 5, Ilyés 4, Iváncsik G. 5. Csere: Andorka (kapus), Lapcevic, Lushnikov 2, Gulyás 3, Perez 6, Sesum
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Szeged: Puljezevics, Ghionea 8 (3), Zubai 1, Laluska, Osmajic, Andjelkovic 5, Zvizej 3. Csere: Marjanac (kapus), Nenadic 1, Krivokapic 2, Katzirz 4, Petrea 4, Stamate
Vezetőedző: Vladan Matic
Kiállítások: 18, ill. 18 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3

Edzői nyilatkozatok

Vladan Matic: - Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyertek. Az első félidő teljesítménye volt a meghatározó. A második játékrészben viszont már jobban játszottunk, ami bíztató lehet a továbbiakra nézve. Kedden szeretnénk visszavágni. Külön gratulálok a fiatal Liszkainak.

Mocsai Lajos: - Korrekt, tisztességes, kemény küzdelem volt. A mérkőzés folyamán számos alternatívával próbálkoztunk. Így amikor megtorpnatunk, tudtunk változtatni. Liszkai ezúttal sem hagyott bennünket cserben. Örülök, hogy a csapatnak továbbra is komoly morális tartása van. Kedden megpróbálok frissíteni a csapatomon.

A további program

2. mérkőzés: 2009. 05. 19. 18:00 Pick Szeged–MKB Veszprém KC (tv: Sport1)
3. mérkőzés: 2009. 05. 24. 12:45 MKB Veszprém KC–Pick Szeged (tv: m1)
4. mérkőzés: 2009. 05. 28. 18:00 Pick Szeged–MKB Veszprém KC (tv: Sport1) - amennyiben szükséges
5. mérkőzés: 2009. 05. 30. 18:00 MKB Veszprém KC–Pick Szeged (tv: Sport1) - amennyiben szükséges

Galéria
Bajnoki döntő: lépéselőnyben a Veszprém
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.