Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Dán öröm Veszprémben

2009. május 17. 1:01
A Viborg nyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután összesítésben egyetlen góllal legyőzte a Győr együttesét.

Döntőhöz illő hangulat fogadta a sorozat fináléjának résztvevőit a roskadásig megtelt Veszprém Arénában. A győri szurkolók dudák és egyéb "segédeszközök" nélkül is óriási hangorkánt produkáltak. Az idegenbeli 26:24-es sikert követően okkal lehettek optimisták a zöld-fehér szimpatizánsok, annak ellenére is, hogy Görbicz Anita továbbra sem állhatott Konkoly Csaba vezetőedző rendelkezésére.

A skandinávok irgalmatlanul kemény védekezéssel nyitottak, a magyar átlövők levegőhöz is alig jutottak a dán bekkek mellett. Az első találat Vérten révén született, miután gyorsindításból beköszönt az ellenfélnek. A Viborg azonban a villámgyors balszélső, Mikkelsen révén rögvest fordított.
Az ETO a játék ezen fázisában csak árnyéka volt az egy héttel ezelőtti önmagának. Tovább súlyosbította a helyzetünket, hogy a játékrész feléig négy (!) büntető maradt ki a mieinknél. Pálinger tartotta ugyan hátul a frontot, de mindent ő sem védhetett. A 14. percben Hornyák már a második kétperces kiállítását kapta a spanyol játékvezetőktől, Skov pedig kihasználta az emberelőnyt, s 4:6-ra alakította az állást. Vérten a balszélről a hálóba csavart, négy perccel később Jurack és Mikkelsen góljaival már a vendégcsapat állt továbbjutásra.
A dán gyorsvonat a játékrész utolsó harmadában is megállíthatatlanul robogott, miközben a Rába-partiak sokszor teljesen tanácstalanul álltak az ellenfél fala előtt. Három perccel a szünet előtt már öt volt a mieink hátránya, miután Zhai is feliratkozott a gólszerzők közé (9:14). A kapuban Herr Orsolya váltotta Pálingert, a fiatal tehetség, Kovacsics Anikó pedig szépített.

Sajnos a második játékrész elején sem változott a játék képe. A 36. percben már hattal vezetett az ellenfél. A magyar bajnok játékából továbbra is hiányzott az az ötlet és vállalkozó kedv, amely Dániában jellemezte a játékát. Haraldsen remekül védett, a tarthatatlan Mikkelsen gólja után a 42. percben már 14:21 állt az eredményjelzőn.
A magyar portát visszafoglaló Pálinger ismét védett, miközben kettős emberelőnybe kerültünk. A 47. minutumban Kovacsics után Spiridon duplázott. Három gólra feljött a kisalföldi együttes (18:21), összesítésben pedig egyre olvadt az északiak fórja. Rögtön ezután Hornyák megkapta a harmadik kiskiállítását, amely ismét megtörte a győri lendületet.
Tíz perccel vége előtt Kovacsics ismét hetest rontott. Ez pedig már a sokadik győri büntető volt, amely ejtést követően a kapufán landolt.
Az utolsó periódusban őrült hajrába kezdett Konkoly Csaba együttese. Herr Anita zsinórban bevágott három hétméterest, miközben a túloldalon kipontozódott a kőkemény Althaus. Az 58. percben 23:25-nél a magyar bajok állt győzelemre. Nielsen viszont nem kegyelmezett, s bevágta a labdát Pálingernek. A hosszabbítást még mindig kivívhattuk volna, Herr Anita azonban a felső lécre ejtette a játékszert. Az utolsó utáni lehetőség pedig Tombori nevéhez fűződött, a fiatal átlövő azonban a falba bombázta az időntúli szabaddobást.

50:49-es összesítéssel a Viborg hódította el a legrangosabb európai kupát. A győrieknek sincs szégyenkeznivalójuk, hiszen fennállásuk legnagyobb sikerét érték el.

Női kézilabda Bajnokok Ligája döntő, 2. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC–Viborg HK 23:26 (10:14)
Veszprém, 5000 néző.
Gólszerzők
: Kovacsics 6 (3), Herr A. 4 (4), Vérten 4, Spiridon 3, Mravíková 3, Tomori 2, Hornyák, ill. Mikkelsen 7, Skov 4, Jurack 4 (2), Lunde 4, Nielsen 3, Althaus, Varzaru, Zsaj, Aaen
Hetesek: 7/13, ill. 2/3
Kiállítások: 8, ill. 16 perc

Galéria
Dán öröm Veszprémben
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.