Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Igazságos döntetlen a rangadón

2009. május 17. 18:47 // Forrás: Rónai Tamás
Az NB III. Bakony csoport bajnoki döntőjének is beillő mérkőzését rendezték szombaton Veszprémben.

Mindkét csapat a legjobb összeállításában tudott pályára lépni, így izgalmas, mozgalmas meccsre volt kilátás. A rangadóhoz méltóan szépszámú nézőközönség előtt kezdődhetett el az összecsapás.

A Hévíz kezdte jobban a mérkőzést, az első 20 percben erős mezőnyfölényben játszottak, míg a veszprémi csapattól ebben az időszakban csak néhány kósza megindulás volt jellemző. Az első nagy helyzetre a 8. percig kellett várni, ekkor Covic szép egyéni akciója után Varga Tamás védte a lövését, majd a kipattanót Horváth Gyula lőtte éles szögből a bal kapufára.

Továbbra is a Hévíz támadott, ismét Varga Tamásnak kellett hárítania Covic szabadrúgása után. Az első veszprémi helyzet a 25. percben adódott, Tatai szabadrúgás veszélyesen csapódott lefelé, néhány cm-rel kerülte el a kaput. Ez a szabadrúgás mintha lökést adott volna a veszprémi játékosoknak, hiszen a félidő hátralevő részében a VFC irányította a játékot.

A 29. percben Marosvölgyi szép sarkazása után Soós lépett ki, de a hévízi védők a 16-os vonalánál megállították a veszprémi középpályást. A 32. percben ismét Marosvölgyi volt a főszereplő, egy szép beadás után kapura fordult, pár cm-rel lőtt a felső léc fölé.

A 35. percben láthatták a nézők a mérkőzés legszebb jelenetét. Egy gyors veszprémi kontra révén Finta ment el a jobb oldalon, a védők között Marosvölgyi elé passzolt, akinek ziccerét a hévíziek kapusa óriási bravúrral ütötte ki a jobb felső sarokból. Ez volt a meccs helyzete. A szögletből kifejelt labda Soós elé került, aki mintegy 18 m-ről lőhetett, Szabó ismét bravúrral hárított. Az ismételt szögletből újfent veszély alakult ki a hévízi kapu előtt, de a kavarodásban senki sem tudott a labdába érni. Az első félidőt egy veszélyes Tatai szabadrúgás zárta le.

A második félidőre a küzdelem volt jellemző, igazán nagy helyzetek nem alakultak ki, jellemzően a két 16-os között folyt a játék, a szabálytalanságok és a sárga lapok domináltak. Az első lövésre a 23. percig kellett várni, a Hévíz játékosa nem találta el a kaput. A mérkőzés utolsó 20 percében a Hévíz irányította a játékot, a Veszprém kontrákból próbált meg akciókat vezetni, de igazán nagy helyzet már egyik kapu előtt sem adódott. Tatai előtt a mérkőzés végén még nyílt egy lehetőség, de lövése elakadt a hévízi védőkben.

A találkozóról összességében elmondható, hogy az NB III. iramához képest jó mérkőzést játszottak a csapatok, bár a játékvezető ténykedése nem egyszer borzolta a közönség idegeit. Küzdelmes, izgalmas, hajtós meccset láthatott a közönség, a Hévíz elérte azt amiért jött, szerzett egy pontot, így kisebb csoda szükséges ahhoz, hogy a hátralevő 4 fordulóban a VFC be tudja hozni a 4 pontos lemaradását, és megnyerje a bajnokságot.

 

Veszprém FC – Hévíz FC 0:0
700 néző, vezette: Edelmayer Attila

Veszprém FC: Varga T. - Grósz, Pálfi, Fehér, Bognár - Garai, Babos, Soós, Tatai - Marosvölgyi, Finta. Vezetőedző: Orbán Tamás és Pető Tamás

Hévíz FC: Szabó – Sipos, Kovács Zs., Czafit, Kovács Sz. - Buza, Tóth, Páli N, Páli K – Horváth Gy., Covic. Vezetőedző: Glázer Róbert

Cserék: Tóth helyett Balogh a 60. percben, Sipos helyett Kottán Gy. a 61. percben, Horváth Gy. helyett Purt a 88. percben.

Sárga lapok: Pálfi, Grósz, Finta, ill. Czafit, Kovács Sz., Páli K.
Szögletarány: 4:2


A két csapat hátralevő mérkőzései:

Veszprém
27.forduló: Tapolca-Veszprém
28.forduló: Veszprém-MTE
29.forduló: Veszprém-Haladás
30.forduló: Veszprém-Répcelak

Hévíz
27.forduló: Hévíz-B.tomaj
28.forduló: Sárvár-Hévíz
29.forduló: Hévíz-Lipót
30.forduló: Padragkút-Hévíz

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.