2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Önkéntesekkel készülnek mindenszentekre

2017. október 31. 3:00
Önkéntesek segítségével készült a mindenszentekre a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. - persze a parkgondozók sem tétlenkedtek.

A VKSZ Zrt. által kezdeményezett Városom Veszprém mozgalom keretében igyekeznek a városlakókat is bevonni a közösség tereinek szépítésébe. Ehhez kapcsolódott a hétfői temetőszépítő akció is az Alsóvárosi temetőben, ahol a résztvevők lombgereblyézést, lombseprést, gallygyűjtést végezhettek - a VKSZ Zrt. mellett a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház valamint a Magyar Honvédség szervezésében.

Önkéntesek segítségével szépítették a temetőt hétfőnÖnkéntesek segítségével szépítették a temetőt hétfőn

A VKSZ Zrt. egyébként is felkészült a temetőkben várható megnövekedett forgalomra. Az elmúlt hét során kb. 38 m3 murvát helyeztek ki a temetőkbe, amit bárki igényének megfelelő mennyiségben használhat a sírok díszítésére. A Parkgondozási csoport munkatársai munkanapokon folyamatosan jelen vannak a temetőkben és végzik a lombgyűjtő munkát, melyben nagy segítséget jelentenek a Bárczy Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói.

A kihelyezett murvát bárki használhatja a sírok díszítéséreA kihelyezett murvát bárki használhatja a sírok díszítésére

November 1-jén a gyalogosokra való tekintettel gépjárművek már nem közlekedhetnek a temetők területén. Ezen a napon a Veszprémi Rendőrkapitányság, illetve a Cholnoky és Dózsavárosi Polgárőrségek is fokozott jelenléttel ügyelnek a közlekedés és az értékeink biztonságára.

Szerdán 17 órától a Vámosi úti temetőben, a ravatalozó előtti téren Nagy Károly apátkanonok celebrál halottak napi liturgiát.

A sírkertek gyalogosan akár este nyolc óra után is látogathatók.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Békesség veletek! – Jézus üzenetét közvetíti az érsek
Békesség veletek! – Jézus üzenetét közvetíti az érsek
Videoüzenetet tett közzé a Veszprémi Érsekség online felületein dr. Udvardy György érsek.
Ezeket a húsvéti komolyzenéket ajánlják a bakonybéli szerzetesek
Ezeket a húsvéti komolyzenéket ajánlják a bakonybéli szerzetesek
A Megváltó hét szava a keresztfán című Haydn-művet adja elő egy fiatal orvos-zenész ikerpár a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban nagyszombaton. A szerzetes testvérek most összeszedték, milyen más zenéket hallgatnak még húsvétra készülődve.
Nagycsütörtökkel elkezdődött a szent háromnap
Nagycsütörtökkel elkezdődött a szent háromnap
Nagycsütörtökkel elkezdődött a húsvéti szent háromnap, az egyházi év legfontosabb időszaka. Délelőtt a püspöki székhelyeken országszerte megtartották a krizmaszentelési misét, amelyen a főpásztorok megszentelték a szentségek kiszolgáltatásához használt olajokat.
Öt tipp, ha inkább nem áldoznád fel az egészséged az ünnepek oltárán
Öt tipp, ha inkább nem áldoznád fel az egészséged az ünnepek oltárán
Plusz két kiló az újévre, leharcolt idegek, tespedtség. Sokan már eleve így vágunk neki az ünnepeknek, pedig hol van az előírva, hogy az év végét édességhalmoktól, töltött káposztától, na meg a karácsonyt megelőző rohanástól kiütve kell tölteni? Mutatunk pár tippet, hogyan legyen tényleg élvezetes a téli szünet.
Három ünnep, amit sokszor egybemosnak
Három ünnep, amit sokszor egybemosnak
Október utolsó napján, valamint november elején torlódás alakul ki az ünnepek tekintetében, ugyanis három olyan hagyományos ünnep is ekkor van, amelyeket sokan előszeretettel mosnak össze, holott más-más jelentésük és üzenetük van. Mutatjuk a halloween, a mindenszentek és a halottak napja közti különbségeket.