Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Vasárnap bajnok lehet a Veszprém / Pick Szeged–MKB Veszprém KC 24:25 (13:17)

2009. május 19. 18:43
Hatalmas csatában, egy góllal nyert az MKB Veszprém KC a döntő második meccsén Szegeden.

A házigazda kezdte jobban az összecsapást, amely a 7. percben Ghionea góljával már 4:2-re vezetett, Iváncsik Gergő és Ilyés azonban kisvártatva egyenlített. A folytatásban Puljezevic elkapta a fonalat a szegedi kapuban, társai pedig hármat lőttek zsinórban (7:4).

Liszkai folyamatosan vette fel a mérkőzés ritmusát, egymás után bemutatott védéseivel ismét bizonyította tehetségét. Elől Vilovski és Eklemovics összjátékát csodálhattuk meg: a klasszis irányító zseniális labdákkal játszotta meg a szerb beállóst, aki magabiztosan értékesítette a lehetőségeket. A 17. percben pedig már a fazonszabász is kivette a részét a góllövésből (7:9). S a Veszprém szériájának ekkor még korántsem volt vége: Marko Vujin egymást követően három hatalmas bombát zúdított Puljezevics hálójába.

A 23. percben Krivokapic és Anjdelkovic kozmetikázott az eredményen (9:12). Mocsai Lajos időkérését követően Vujin hétméteresből köszönt be, Gulyás pedig Eklemovics pattintását jutatta a Tisza-partiak kapujába.

A Veszprém egészen a 28. percig őrizte ötgólos előnyét (11:16). Ekkor Katzirz után Ghionea emberelőnyben mattolta Liszkait. Az utolsó pillanatokra is jutott szépségdíjas jelenet: Iváncsik Gergő mesterien tálalt Gulyás elé, aki könnyedén járt túl a Puljezevicset váltó Marjanac eszén (13:17).

A második játékrészt is a Pick kezdte jobban. Marjanac parádézott a kapuban, s Andjelkovic vezetésével rövid idő alatt egyetlen gólra olvadt az MKB előnye. Perez révén hat perc elteltével született a félidő első vendég találata (16:18). A szegedi egyenlítésre sem kellett sokat várni, Ghionea a 40. percben 19:19-re alakította az állást. Sőt a fiatal szerb portás újabb hárítását követően a vezetést is megszerezte a Matic-legénység.

 A 47. percben Iváncsik Tamás egy perc alatt kétszer is beköszönt (20:22), Ghionea csavarása után viszont Laluska is duplázott, így az utolsó tíz perc ismét szegedi vezetéssel kezdődött. Hét perccel a lefújás előtt két góllal is megléphetett volna a házigazda, Liszkai azonban megfogta Ghionea hétméteresét.  Ehelyett Korazijának tapsolhatott a publikum igen lelkes veszprémi része, aki rendkívül higgadtan ejtette a gólvonal mögé a játékszert (23:23).  Kapusunk – a döntő veszprémi összecsapásához hasonlóan – ismét akkor védett, amikor a legnagyobb szükség volt rá.

A végjátékban újra Korazija váltott ki elismerést megmozdulásával. Egyenlítő gólja mellett Laluska kétperces kiállítását is kiharcolta a fiatal szlovén balszélső. A győztes találat pedig Emlemovicsé lett, amelyre – vészkapus segítségével – hét mezőnyjátékossal sem tudtak válaszolni a Csongrád-megyeiek. A mérkőzés utolsó momentumaként Liszkai hárította Andjelkovic próbálkozását.

A Mocsai-legények két meccset követően 2:0-ra vezetnek a rivális Szegeddel szemben a három nyert meccsig tartó párharcban. Így amennyiben a veszprémi csapat vasárnap is győztesen hagyja el az Aréna játékteret, a tavalyi évhez hasonlóan ismét – immáron 17. alkalommal – kerülhet a mieink nyakába a bajnoki aranyérem.

Budapest Bankférfi kézilabda liga döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged–MKB Veszprém KC24:25 (13:17)
Szeged, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok
Szeged: Puljezevics – Ghionea 6 (2), Krivokapic 2, Zubai Sz. 3, Andjellkovic 4, Katzirz 3, Zvizej 4. Csere: Marjanac (kapus), Petrea, Osmajic, Laluska 2, Stamate, Nenadic, Herbert. Vezetőedző: Vladan Matics
Veszprém: Liszkai – Gulyás 2, Vilovski 5, Lapcevic 1, Lushnikov, Ilyés 1, Iváncsik G. 2. Csere: Eklemovic 2, Vujin 6 (1), Perez 2, Iváncsik T. 2, Sesum, Korazija 2.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Kiállítások: 14, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1 

Nyilatkozatok

Vladan Matic: – Csalódott vagyok az eredmény miatt. A hajrában jobban koncentrált a Veszprém. Az utolsó támadást elsiettük. Borzasztó nehéz a helyzetünk.

Dragan Marjanac: – Nagyon nehéz meccs volt. Megmutattuk, hogy tudunk játszani a Veszprémmel. Megérdemeltük volna a győzelmet, de az ellenfélnek több szerencséje volt. Mindenképpen nyernünk kell egy meccset Veszprémben, a többit pedig meglátjuk. Nagyszerű mérkőzés volt, mindkét csapat sokat mutatott. Továbbra is bízom a csapatomban, mert tudunk küzdeni.

Mocsai Lajos: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, mert a Szeged kiváló játékosállománnyal rendelkezik. Vérbeli rangadót játszottunk. Nagyszerűen küzdött a csapatom, a nagyon szoros végjátékban pedig a szerencsésebb csapat győzött. Holnap pihenőnap, s készülünk a vasárnapi meccsre.

A további program

3. mérkőzés: 2009. 05. 24. 12:45 MKB Veszprém KC–Pick Szeged (tv: m1)
Amennyiben szükséges:
4. mérkőzés: 2009. 05. 28. 18:00 Pick Szeged–MKB Veszprém KC (tv: Sport1)
5. mérkőzés: 2009. 05. 30. 18:00 MKB Veszprém KC–Pick Szeged (tv: Sport1)

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.