Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Cseh László a vb mellett a Kékszalagra edz / Hírességek sora vesz részt a július 2–5. közötti viadalon

2009. május 20. 12:54 // Forrás: NSO
A világklasszis nagy rajongója a vitorlázásnak, és versenyzőként indult is már nagyhajós bajnokságon.

Barátnőjével, Diával érkezett Balatonfüredre a 41. Kékszalag T-Mobile Nagydíj oktatására Cseh László. A többszörös világbajnok úszó azonban már rutinos vitorlázóként lépett a fedélzetre, a világklasszis ugyanis nagy rajongója ennek a sportágnak is, és versenyzőként indult is már nagyhajós bajnokságon.

„Úszástudás-igazolást kell bemutatni minden vitorlázótanoncnak, mielőtt elkezdődik az oktatás” – viccelődött Cseh Lászlóval a felkészítő edző, Láng Péter. A többszörös Európa-bajnok épp a balatonfűzfői edzőtáborból érkezett, hogy kicsit kikapcsolódjon és egyik imádott hobbijának, a vitorlázásnak szenteljen néhány órát.

„Nem ez az első vitorlázós élményem, tavaly októberben igazi versenyzőként ültem a Gerő András kormányozta Carmen fedélzetén az Adrián” – mesélte a pekingi olimpia legeredményesebb magyar sportolója.

„Akkor még nagyon ismeretlen volt számomra ez a sport, de az ott töltött két nap alatt nem kímélt a csapat, s engem is megcsapott a vitorlázás szépségének és izgalmának szele. Most pedig boldogan jöttem, hogy elmélyítsem a tudásomat. Sokat kell még tanulnom, de talán nem vagyok reménytelen eset – nevetett a világbajnok. – Valahogy a vitorlázás alapjai, a víz és a természet szeretete kódolva van a génjeimben. Az oktatás általános sorrendje ugyan kicsit felborult nálam, hiszen a gyakorlatban kezdtem, s ezúttal kaptam meg hozzá az elméleti magyarázatot. Azt pedig most értettem csak meg, milyen csodálatos dolog azzal vitorlázni, akit az ember nagyon szeret. Dia is nagyon élvezte a közös oktatást, s ugyan nem mondta ki, de láttam a szemében, ez az első, ám biztosan nem az utolsó vitorlázós élményünk volt.”

Idén 41. alkalommal rendezik meg Európa leghosszabb tókerülő versenyét, a Kékszalag T- Mobile Nagydíjat és Fesztivált Balatonfüreden. A nemzetközi nagyhajós távolsági regatta a balatoni nyár kiemelkedő színvonalú eseménye, amelyen a vitorlás társadalom apraja-nagyja képviselteti magát.

Természetesen hírességek is részt vesznek a július 2–5. között sorra kerülő bajnokságon. Csiszár Jenő, Talmácsi Gábor, Keleti Andrea, Fábry Sándor, Orosz Barbara, Bagi Iván és Nacsa Olivér, Lola és Tóth Gabi már készül az igazi kihívást jelentő feladatra. Ha az időjárás is úgy akarja, felejthetetlen élményben lesz részük.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.