2020. február 23. // Alfréd névnap

Ötven éves a Lovassy matek tagozata

2017. december 1. 15:52
Az iskola pénteken jubileumi gálaünnepséget is szervezett.

Péntek délután másfél órás művézeti gálát rendeztek a Lovassy László Gimnáziumban. A zenés, a táncos és irodalmi elemeket tartalmazó programot a jelenlegi matematika tagozatos diákok adták elő.

Van is ok az ünneplésre: az intézmény matematika tagozata fél évszázados fennállását ünnepelheti. A Lovassy László Gimnáziumban 1967-ben indult el a speciális matematika tagozatos képzés. Ezzel hétre nőtt az országban működő ilyen típusú képzést nyújtó iskolák száma. A speciális matematika tagozat mindig a természettudományos tehetséggondozás elismert színtere volt. Iskolánkban is sok átalakuláson ment keresztül az öt évtized alatt ez a képzési forma, de népszerűsége megmaradt.

Ebből az alkalomból egész héten jubileumi programokat szerveztek. Az első emeleti kiállítótérben matematikai játszóházat alakítottak ki, ahol a diákok érdekes logikai játékokkal ismerkedhettek meg. Kiállítást szerveztek a jelenlegi és volt matematika tagozatos diákok művészeti alkotásaiból a főépület lépcsőházi fordulóiban, ráadásul a művekre zavazhattak is a tanulók, a közönségkedvenc alkotó pedig jutalmat vehetett át a pénteki gálán.

A jubileumi hétre kétségkívül a pénteki nap tette fel a koronát: nap közben olyan tematikus szekciók közül válogathattak a diákok, mint (a teljesség igénye nélkül:) dr. Szentgyörgyi Szilárd matematika-angol szakos tanár előadása a matematika és a nyelv kapcsolatáról, dr. Domokos Gábor egyetemi tanár, az MTA rendes tagjának prezentációja a Marson talált kavicsokról vagy dr. Vonderviszt Ferenc egyetemi tanár "biomolekuláris nanotechnológia" címmel meghirdetett programja.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételi jelentkezéseket
Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételi jelentkezéseket
Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételizőknek jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre.
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A reál- és természettudományok fiatal kutatóié lesz a főszerep két napon át Veszprémben. Idén a Vetési Albert Gimnáziumban rendezik a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciáját, amelyre száznál is több középiskolás diák érkezett Veszprémbe.
Felvételi: négy nap maradt a jelentkezésre
Felvételi: négy nap maradt a jelentkezésre
Alig több mint négy nap maradt a felsőoktatási jelentkezési határidőig. A felvételizőknek február 15-ig kell meghozniuk a döntést, hogy melyik egyetem melyik szakján szeretnének továbbtanulni.
Az egyetemi évek véget értek, a tanulás nem
Az egyetemi évek véget értek, a tanulás nem
Csütörtökön délelőtt kézhez kaphatták a diplomájukat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának végzős hallgatói. Az egyetemi éveket immár a hátuk mögött tudhatják a fiatalok, az (ön)képzés viszont folytatódik.
Dr. Pósfai Mihály kapta a Polinszky-díjat
Dr. Pósfai Mihály kapta a Polinszky-díjat
A Pannon Egyetem oktatója, a korábban többek között Széchenyi-díjjal is kitüntetett geológus korábban úttörő eredményeket ért el az ásványtani kutatás területén.
2020. február 23. // Alfréd névnap