2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Tisztújítás a városi diákönkormányzatban

2017. december 4. 14:31
Hétfő délelőtt tartotta meg tisztújító közgyűlését a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK).

A Városháza kis házasságkötő termében megrendezett közgyűlésen a város iskoláinak képviselői dönthettek az ernyőszervezet vezetőségéről. Az elnöki tisztséget Reitmesz Kornél két év után adta át a következő vezetőségnek. A VEDIÖK elnöki tisztségére Simon Noel, alelnöknek pedig Németh Norbert jelöltette magát – a következő ciklusban ők irányíthatják majd a városi diákönkormányzat munkáját.

Reitmesz Kornél, Németh Norbert, Ovádi Péter és Simon NoelReitmesz Kornél, Németh Norbert, Ovádi Péter és Simon Noel

A VEDIÖK - Veszprémi Diák-és Ifjúsági Önkormányzat 2004-ben alakult város általános- és középiskolás diákönkormányzatai, a Veszprémi Egyetem és a helyi ifjúsági szervezetek összefogásával. Céljuk, hogy az általános- és középiskolás diákokat összefogják, programokat szervezzenek, segítsék megtalálni azokat a szervezeteket, akik segíthetnek a fiatalok problémáinak megoldásában, és olyan lehetőségeket biztosítsanak, amelyekkel fejleszthetik a tudásukat.

A közgyűlésen Ovádi Péter képviselte a „felnőtt” önkormányzatot. A képviselő megemlítette, hogy a mai világban egyre nehezebb közösséggé formálni a fiatalokat – bízik azonban benne, hogy a VEDIÖK sikeresen veszi majd az akadályokat. A diákönkormányzat tagjait a Lélektér Alapítvány segíti a munkában.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ovádi jelezte, hogy Veszprém számít a fiatal generációra, az önkormányzat minden beruházásának ők lesznek a haszonélvezői, de fontos, hogy ezek olyan fejlesztések is legyenek, amik tényleg az ő igényeikhez igazodnak. Arra biztatta a diákokat, hogy ötleteiket és javaslataikat terjesszék az önkormányzat elé: a 2018-as költségvetés még nem készült el, az előremutató javaslatokat még be lehet építeni a büdzsébe.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.