2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Tisztújítás a városi diákönkormányzatban

2017. december 4. 15:31
Hétfő délelőtt tartotta meg tisztújító közgyűlését a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK).

A Városháza kis házasságkötő termében megrendezett közgyűlésen a város iskoláinak képviselői dönthettek az ernyőszervezet vezetőségéről. Az elnöki tisztséget Reitmesz Kornél két év után adta át a következő vezetőségnek. A VEDIÖK elnöki tisztségére Simon Noel, alelnöknek pedig Németh Norbert jelöltette magát – a következő ciklusban ők irányíthatják majd a városi diákönkormányzat munkáját.

Reitmesz Kornél, Németh Norbert, Ovádi Péter és Simon NoelReitmesz Kornél, Németh Norbert, Ovádi Péter és Simon Noel

A VEDIÖK - Veszprémi Diák-és Ifjúsági Önkormányzat 2004-ben alakult város általános- és középiskolás diákönkormányzatai, a Veszprémi Egyetem és a helyi ifjúsági szervezetek összefogásával. Céljuk, hogy az általános- és középiskolás diákokat összefogják, programokat szervezzenek, segítsék megtalálni azokat a szervezeteket, akik segíthetnek a fiatalok problémáinak megoldásában, és olyan lehetőségeket biztosítsanak, amelyekkel fejleszthetik a tudásukat.

A közgyűlésen Ovádi Péter képviselte a „felnőtt” önkormányzatot. A képviselő megemlítette, hogy a mai világban egyre nehezebb közösséggé formálni a fiatalokat – bízik azonban benne, hogy a VEDIÖK sikeresen veszi majd az akadályokat. A diákönkormányzat tagjait a Lélektér Alapítvány segíti a munkában.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ovádi jelezte, hogy Veszprém számít a fiatal generációra, az önkormányzat minden beruházásának ők lesznek a haszonélvezői, de fontos, hogy ezek olyan fejlesztések is legyenek, amik tényleg az ő igényeikhez igazodnak. Arra biztatta a diákokat, hogy ötleteiket és javaslataikat terjesszék az önkormányzat elé: a 2018-as költségvetés még nem készült el, az előremutató javaslatokat még be lehet építeni a büdzsébe.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Minden elsősnek jut uzsonnás doboz
Minden elsősnek jut uzsonnás doboz
A VHK Kft. felajánlásának köszönhetően a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a természet védelmébe: a cég által biztosított uzsonnás dobozokat elsőként a Dózsa iskola tanulói vehették át pénteken.
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Megújult névvel valamint több új képzéssel indult meg a 2021/22-es tanév a Veszprémi Érseki Főiskolán.
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Három informatikai laborral gazdagodott a Pannon Egyetem az Európai Unió támogatásával. Az eszközök mellé képzési programot is kapott az intézmény.