2023. június 1.
//
Tünde névnap

Bemutatták az LMP Veszprém megyei jelöltjeit

2017. december 13. 13:30
Gerstmár Ferenc, Ságodi Zoltán, Takács Lajos és Tomán Attila nem csak kormányváltásra, hanem korszakváltásra készül.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szerda délben mutatta be az LMP Veszprém megyei egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit Veszprémben.

Mind a 106 egyéni választókörzetben megvannak az LMP jelöltjei, akik nem csak kormányváltásra, hanem korszakváltásra készülnek- mondta Schmuck Erzsébet, aki szerint a jövőre nézve ma Magyarországon nem fenntartható a jelenlegi társadalmi és gazdaságpolitika.

schmuck erzsébet a szerda déli jelöltbemutatón veszprémbenschmuck erzsébet a szerda déli jelöltbemutatón veszprémben

A mostani kormány szerinte arról beszél, hogy a kkv-kat támogatja, a valóság ezzel ellentétben pedig az, hogy helyette a multiknak kedvez. A társadalomról szólva arról beszélt, hogy egyre inkább aszétszakadás jellemzi. „Egyre többen szakadnak le, ezért kormányra kerülés esetén az LMP többkulcsos adórendszert vezet be, amelynek értelmében a magasabb jövedelműeket adóztatnánk meg jobban." Az LMP jelöltjei arra vállalkoznak, hogy a választási programot megvalósítsák- mondta.

A jelöltek

1. számú választókerület (Kész Zoltán mostani körzete. Veszprém és a környék települései): Gerstmár Ferenc a veszprémi önkormányzat képviselője, az LMP belügyi kabinet vezetője, a 2009-es megyei LMP alapítója. Saját magáról azt mondja, jó rálátása van az önkormányzatok működésére, és fontosnak tartja azok önálló autonómiáját. Megválasztása esetén oktatásra és az úthálózat fejlesztésére helyezné a hangsúlyt.

2. számú választókerület (a fideszes Kontrát Károly jelenlegi helye. Balatonfüred és környéke tartozik ide): Ságodi Zoltán a tó élővilágának fontosságára hívná fel a figyelmet, beleértve a hulladékok megfelelő tárolását. A Balatonparton a szezonális helyett az éves munkahelyek létrehozását szorgalmazza.

Gerstmár Ferenc, Ságodi Zoltán, Schmuck Erzsébet, Takács Lajos és Tomán AttilaGerstmár Ferenc, Ságodi Zoltán, Schmuck Erzsébet, Takács Lajos és Tomán Attila

3. számú választókerület (a jobbikos Rig Lajos kerülete. Többek között Tapolca, Ajka és Sümeg tartozik ide): Takács Lajos, az LMP gazdaságpolitikai szakértője szerint nehéz körzetről van szó, a fő kihívást a környéken az emberek helyben tartása jelenti.

4. számú választókerület (jelenlegi képviselője a fideszes Kovács Zoltán. Pápa, Devecser, Zirc és a bakonyi települések kerülete): Tomán Attila 30 éves, korábban rendőrjárőr volt, majd egy állami költségvetési szervnél dolgozott. Fő feladatának a köznyugalom megteremtését határozta meg.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Az EU alapítói forognának a sírjukban, ha megtudnák, milyen diplomáciai botrányt sikerülhetett utódjuknak összehozni. Kérdés, hogy valóban lesz-e botrány, vagy érdeklődés miatt elmarad.
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
A keresztény-demokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor, területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.
Több rendőrt szeretne az utcára a Reformerek képviselője Veszprémben
Több rendőrt szeretne az utcára a Reformerek képviselője Veszprémben
Kovács Rajmund, a Reformerek színeiben politizáló önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében kommentálta a városi közgyűlés legutóbbi eseményeit. Kitért a közbiztonság helyzetére, az EKF átláthatóságára egy helyi területi vita kérdésére is.
Piros lámpa és vörös vonalak Magyarország és az Európai Bizottság között
Piros lámpa és vörös vonalak Magyarország és az Európai Bizottság között
Közlekedési hasonlattal élve jelenleg egy piros lámpa stoppolja azokat az uniós pénzeket, ami az egyik olvasatban járna Magyarországnak, a másik szerint viszont a hazai kormánynak kellene megtenni kifizetésükhöz a szükséges lépéseket országhatáron belül. Hogy pontosan ki tudja átkapcsolni zöldre a lámpát, ezt a kérdést illetékes szakemberek és a területfejlesztési miniszter nyilatkozatain keresztül próbáltunk megválaszolni.