Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Arénához méltó csata

2009. május 23. 23:37
Kemény, hajtós mérkőzésen jó játékkal, megérdemelten nyert öt góllal a Veszprém Beton.

A vendég siófokiak számára volt nagyobb tétje a mérkőzésnek, győzelmük esetén megszerezhették volna a bajnokság harmadik helyét. A veszprémi lányok célja a közönség kiszolgálása és a feljutás méltó megünneplése volt.

Weigel Zita jobb felsőbe varrt hétméteresével kezdte meg a gólgyártást a Beton, majd egy vendég találat után Karsai Dóra volt eredményes. A 6. percben, a mérkőzésen utoljára egyenlítettek a siófokiak, de ennek sem örülhettek sokáig, mert Szabadfi Ágnes gyors góllal válaszolt, majd egy kontrát követően Weigel révén már két góllal vezetett a Beton.

Próbált felzárkózni a vendég csapat, de Lengyel Edit bravúrral hárított egy büntetőt, majd Bognár Zsuzsanna 5:2-re alakította az állást. Egy hétméteressel még szépíteni tudott a Siófok, viszont ezt követően négy veszprémi gólra csak egy vendég válasz érkezett, amiből hármat Weigel Zita vállalt. Egy átlövés gól mellett két büntetőt értékesített, az elsőt Karsai Dóra, a másodikat Horváth Viktória harcolta ki a csapatnak. (9:4)

A vendégek azonban nem adták fel, két gyors góllal igyekeztek utolérni a hazaiakat. Ezt követően rendre 3-4 gól volt a két csapat között a különbség, kemény védekezés és néhol pontatlanság jellemezte a játékot. Weigel a negyedik büntetőjét fölé bombázta, és mindkét csapat több ízben eladta a labdát. Horváth Viktória szélről, Földes Viktória büntetőből, míg Szabadfi Ágnes beállóból volt eredményes. (13:9) Mindkét oldalon kimaradt egy-egy hétméteres is, Lengyel Edit újabb bravúrjával szemben a Siófokot a kapufa mentette meg a góltól, Földes lőtt pontatlanul.

A félidő hajráját a hazaiak bírták jobban, a hétméteres statisztikát Weigel Zita javította, majd Bognár ejtett higgadtan a szélről a kapuba, ötgólosra növelve ezzel a veszprémiek előnyét. (16:11) 

 Egy siófoki kiállításnak köszönhetően bő egy percig emberelőnyben játszhatott a második játékrész elején a Beton, Szabadfi és Weigel révén már hét góllal vezetettek a hazaiak. Négy perc gólcsend következett, ami a csapatok határozott, kemény védekezésének volt köszönhető, hibára kényszerítették ellenfelüket.

A játékrész első siófoki góljára a hatodik percig kellett várni, majd Weigel újabb kapufáját követően hétméteresből öt gólra zárkóztak fel a vendégek. (18:13) Két veszprémi és egy siófoki kiállítás mellett felváltva estek a gólok, Szabadfi emberhátrányból, Földes büntetőből, Bognár szélről volt eredményes. Felpaprikázódott a hangulat, amit jól jellemez, hogy a bíróknak a vendégek edzőjét egy sárga lappal kellett lehűteniük.

Smidéliusz Júlia lapos, szemfüles gólját követően Karsairól szinte letépték a mezt, Földest oldalról fellökték, de a bírók sípja mindkét esetben néma maradt. A vendégek feljöttek négy gólra (23:19), de közelebb már nem tudtak kerülni. Koszorús Katalin beállóból, Bognár Zsuzsanna szélről volt eredményes, Karsai Dóra pedig három emberen átverekedve magát kiharcolt egy büntetőt, amit Weigel Zita értékesített.

Az utolsó három percben már felszabadultan játszottak a lányok, Bognárt fellökni sem tudták, így gólt szerzett, majd Weigel Zita kínai figurával dobatott gólt Karsai Dórával. (28:23) A mérkőzés Lengyel Edit védésével zárult, a közönség pedig állva tapsolta meg a csapat mai és az egész szezonban mutatott teljesítményét.

- Jó egyéni teljesítményekkel örömkézilabdát játszottunk, és sikerült megőriznünk a veszprémi kézilabdacsapatok veretlenségét az Arénában – mondta a mérkőzés után Gyurka János, a hazaiak mestere. 

Veszprém Beton KC – Siófoki KK 28:23 (16:11)
Hétméteresek: 10/8 ill. 9/7
Kiállítás: 8 perc és 6 perc

A Veszprém Beton KC pályára lépő csapata:
Kezdő: Lengyel Edit, Bognár Zsuzsanna 6, Weigel Zita 9/6, Földes Viktória 2/2, Dr. Karsai Dóra 4, Horváth Viktória 1, Szabadfi Ágnes 4
Csere: Koszorús Katalin 1, Smidéliusz Júlia 1, Velky Viktória, Szekeres Kinga, Kerekes Krisztina, Fekete Csilla, Baranyai Bettina

Németh Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.