Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Pont nélkül tért haza Mezőkövesdről a BKC / Mezőkövesd–Balatonfüredi KC 29:26 (17:13)

2009. május 24. 10:43 // Forrás: dr. Király G. István - balatonikc.hu
Mezőkövesden ért véget a szegedi meccset követő, tizenegy találkozót átívelő veretlenségi sorozata a Balatonfüredi KC-nak.

Olyan sorozat volt ez, melyre joggal lehetnek büszkék a játékosok, vezetők és szurkolók egyaránt. Szombaton egy nagyon motivált, utolsó hazai meccsén a drukkereitől szépen búcsúzni kívánó és a hetedik helyért hajtó Mezőkövesd állította meg a nagy tavaszi menetelését a füredi fiúknak. Egy olyan Kövesd, amely a fürediekhez hasonlóan hatalmas sikerként könyvelte el az 5-8-ba kerülést és ezzel egy újabb motivációt kapott. Ráadásul két - mondhatni - peches hazai találkozón vannak túl, amikor pontot vesztettek, vagy lehet, hogy inkább vettek el tőlük. Vagyis volt miért hajtaniuk.

Persze a Balaton partiaknak is, hisz már itt Kövesden is bebiztosíthatták volna az ötödik helyüket, de azért tudat alatt ott motoszkált, hogy erre még ott van a záró forduló is. Ráadásul ebben a májusi kánikulában egy hosszú buszúttal a hátuk mögött már korán - talán túl korán is - Kövesdre értek, hisz a szintén az 5-8. helyekért csatázó serdülőkkel együtt vágtak az útnak. Így bizony majd négy óra telt el az érkezéstől a meccs kezdetét jelző sípszóig. Ezt megelőzően a lelkes hazai drukkerek pénztárszalagok tucatjai bedobásával ünnepelték a fiaikat, de szépen megtapsolták a füredieket is, akiket elkísértek leglelkesebb szurkolóik is.

A frissebb hazaiak nekirontottak a Fürednek és a motivációik sorában a fentebb felsoroltakon túl, az is ott lehetett, hogy eddig idegenben és Kövesden nem termett számukra babér a balatoniak ellen. Pillanatok alatt egy olyan stabil előnyt alakítottak ki, hogy a vendégek csak futottak az eredmény után. Feltűnő volt a sok kapufa és elsietett támadás a fürediek részéről, ami az eredmény - számukra - kedvezőtlen alakulása folytán még inkább kapkodásba torkollott. Ez még a legnagyobb fegyverükön, a stabil védekezésükön is meglátszott. Míg a kövesdieknél a rutinos nehéztüzérek mellett Milicevic és a szélsők is jó százalékkal használták ki a helyzeteiket. Így a félidő végéig annyi gólt tudtak dobni a hazaiak a Fürednek, aminél több ebben az évben csak a Szegednek sikerült.

A szünet után kilenc percig úgy tűnt, hogy elmúlt a vendégek tompasága, mert először 19-nél, majd húsznál is sikerült utolérniük a Kövesdet. Talán, ha ekkor sikerül átvenni a vezetést még másképp is alakulhatott volna a mérkőzés, de nem így történt. Beállt a hazaiak közé a játékos-edző és Rosta István a pályán össze tudta kapni a fiait, nyugalmat sugárzott és ebben a lélektani pillanatban újra el tudtak lépni két góllal. Ráadásul úgy, hogy Fekete hetesét hárította ugyan Szabó Imre, de a kipattanónál megmutatkozott az első játékrészben látott frissességbeli különbség. Ettől kezdve újra csak futottak az eredmény után a vendégek és ismétlődtek az első játékrész füredi hibái, úgy a támadásban, úgy a védekezésben. Természetesen kellett a hazai sikerhez a Kövesd motivált, lelkes és jó játéka is. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a szerencse is azt pártolta, akiben nagyobb akaratot vélt felfedezni. Talán nem is az akarat a jó kifejezés - a hazaiaknál persze igen - hanem a koncentráció. Hiszen az akarat a vendégeknél is megmutatkozott, mert a négy perccel a vége előtt már öt góllal is meglépő hazaiak előnyét úgy faragták háromra a fürediek, hogy ebből a négy percből egyet sima, egyet meg kettős emberhátrányban játszottak.

A Fürednek hétfőtől - a Szenior vívó EB és az orvosi konferenciák két hete után - újból visszaszerzett csarnokában a második félidő első kilenc és utolsó négy percére emlékezve kell feltöltekezni a Tatabánya elleni ki-ki meccsre, ahol még a tudat legmélyén se szabad arra gondolni, hogy nekik a döntetlen is elég. A Kövesdnek meg szerdáig kell elraktározni ezt a szombati lendületet és akkor Debrecenben egy nagyon szép helyezés elérésével zárhatják ezt az eddig is kitűnő szezonjukat.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, rájátszás az 5-8. helyért
Mezőkövesd–Balatonfüredi KC 29:26 (17:13)
Mezőköved, 700 néző; Vezette: Hargitai, Markó
Mezőkövesd: Szabó P. - Fülöp 2, BÉCSI 6, MILICEVIC 5, Varga 1, FEKETE 7/1, MOLNÁR 4. csere: TÓTH K. (k), Papic 1/1, Bajorhegyi 3, Padla, Rácz, Juhász, ROSTA I. játékos-edző: Rosta I.
Balatonfüred: Szathmári - Tombor, Kovács Gy. 4, Horváth R. 1, Kis Á. 1, Pásztor 6, SALAMON 5/1. csere: Szabó I. (k), Lelkes 2, Frey 3/2, Bakos 4. edző: Velky Mihály
Kiállítások: 6 ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/3
Az eredmény alakulása: 6.p.: 5:2. 13.p.: 8:5. 18.p.: 11:6. 26.p.: 15:11. 39.p.: 20:20. 46.p.: 24:21. 56.p.: 28:23.

Edzői nyilatkozatok

Rosta István: - Nagy öröm az NB I. egyik legjobb formájában lévő csapatot legyőzni. Csapatom méltóképpen búcsúzott lelkes közönségétől a számunkra csodálatosan alakuló idény utolsó hazai meccsén.
Velky Mihály: - Rosszul kezdtünk és ezzel nagy előnyt adtunk a hazaiaknak. Egyszer még sikerült felzárkóznunk, de ez túl sokat vett ki ma a csapatból. Tizenegy meccs után szenvedtünk újra vereséget.

serdülők: Mezőkövesd - BKC 25:22. Egy szorosan indúlt találkozó utolsó harmadában biztosították be a győzelmüket a hazaiak.
 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.