Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Az utolsó mérkőzés dönt

2009. május 25. 17:43
A Golden Fox visszavágott Wildfiresnek, a rájátszást az utolsó fordulóban kell kiharcolnia a veszprémieknek.

Rendkívül izgalmasan alakultak a küzdelmek az Amerikai Football Liga második vonalának Nyugat II csoportjában. A résztvevő csapatok körbeverték egymást, így a veszprémiek a szombati mérkőzésen a biztos továbbjutást már kiharcolhatták volna, viszont a záró fordulóban a nagykanizsaiak legyőzésével még a csoportgyőzelmet is megszerezhetik a Golden Fox elleni összecsapás kimenetelétől függetlenül.

Kissé álmosan kezdték a mérkőzést a csapatok, pedig a pénzfeldobás a veszprémieknek kedvezett, így adott volt a lehetőség a pontszerzésre. Az első negyed azonban döntetlennel zárult.

A második negyed a vendég Golden Fox számára nagyon jól sikerült, két touchdownt elérve jelentős előnyre tettek szert. Egy eladott veszprémi labdának köszönhetően jó helyzetbe került a kaposvári offense, egy first downt követően Nikl Bence az endzone-on belül kapta el a labdát, és Horvát Péter jutalomrúgásával együtt már 7:0-ra vezetettek a vendégek. Egy jó visszahordást követően megtorpantak a Futótüzek, így újra az Arany Rókák jöhettek, akik ki is használták a lehetőséget, és Gulyás Zsolt touchdown-ját követően, a sikeres jutalomrúgással együtt máris 0:14 volt az állás.

 

  

 

A szünetben a kaposvári rókalányok táncbemutatóját élvezhette a közönség, majd folytatódott a csata. Ismét a kaposváriak kezdtek jobban, pedig a Wildfires határozott, jó védekezésének köszönhetően a vendégek puntolni kényszerültek, de a nehezen megszerzett labdát eladták a hazaiak, és Gulyás Zsolt meg sem állt az end zone-ig. A jutalomrugást blokkolta Wildfires, de így is tetemes hátrányt szedtek össze. (0:20)

A veszprémi srácokat azonban kemény fából faragták, és egy percig sem adták fel a küzdelmet. Még a harmadik negyedben sikerült szépíteniük, Kiss Lajos touchdownt érő sprintje és Orosz Balázs eredményesen végrehajtott jutalomrúgása révén. (7:20)

A negyedik negyedre rendkívül harcosan érkezett a pályára a hazai offense, Óhegyi Csongor bravúros teljesítményével újabb tochdownt ért el a Wildfires, és a jutalomrúgást ugyan nem sikerült végrehajtani, viszont újra nyílttá vált a találkozó. (13:20)

Az idő rövidsége miatt azonban az egyenlítés már nem sikerült, de a csapat küzdeni tudása mindenképpen dicséretet érdemel. Nincs más hátra, mint az utolsó mérkőzésen idegenben legalább 3 ponttal le kell győzni a Nagykanizsa Démonst, amivel a Wildfires megszerezné a csoport első helyét, és a legkedvezőbb pozícióból várhatná a rájátszást.


Veszprémi ESC Wildfires – Kaposvár Golden Fox 13:20 (0:0, 0:14, 7:6, 6:0)

 

  
 

Németh Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.