2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

2018 – a mi évünk

Mondhatjuk, minden esztendő a mienk. Ez igaz is. De 2018 a kormányzatnak köszönhetően a családok éve lesz. És ez nem üres szólam!

A kormány részéről az elmúlt nyolc év fókuszában mindig a közösség, a család állt. Nem véletlenül, hiszen egy erős, tartással rendelkező ország csak erős családokra támaszkodva tud sikeres lenni. Nagyon fontos ennek a felismerése, kimondása. De még fontosabb kormányzati támogatása.

Minden egyes kormányzati tevékenyég mögött ez a cél állt. Az ország biztonsága, a gazdaság fejlesztése, a nyugdíjasok támogatása, a gyerekétkeztetés, a vállalkozások terheinek könnyítése, táboroztatások, babakötvény…. Mind-mind egyetlen irányba vittek minket: a családok irányába vitték az egész országot.

Mert ez alól senki nem tudja kivonni magát. Mert ez a gondolkodás mindenkire hat, mindenkit segít. Még a magányosan, egyedül élőket is. Hiszen egy boldogabb, gyerekzsivallyal teli országban, közösségben jobb élni. Ott több a mosoly, a kacaj. Ott jobb az élet.

Ennek a folyamatnak az igazi megkoronázása a mostani esztendő. Bölcsődefejlesztés indul, nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, a diákhiteles kismamák fellélegezhetnek, a lakáshitelesek 1 milliót leírhatnak az adósságukból… (Részletek erről ITT.)

A konkrét intézkedéseken túl számtalan ötlet, program láthat napvilágot, amelyek újabb és újabb ötleteket generálnak.

Ezért mondom, 2018 a mi évünk lesz. A családok éve. 2018 a jövőnkről is szól. Arról, hogy folytatódik ez a folyamat vagy megáll.

Ez az év a családok, a választások éve lesz!