Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Stabil háttér, új célok

2009. május 28. 20:02
A Veszprém Megyei Sporttanács soron következő ülését a sporthivatal Tanácstermében tartották.

Csik Ferenc, a sporttanács ügyvezető elnöke elsőként az új tagfelvételi kérelmekről és a megyei tagszövetségeknél bekövetkezett személyi változásokról tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit.

Két új tagfelvételi kérelem érkezett a sporttanácshoz, a Veszprém Megyei Torna Szövetség és a Senior Tanácsadók Társasága hamarosan csatlakozhatnak a szervezethez. Több új tisztségviselő is bekapcsolódott a megyei szövetségek irányításába. A megyei asztalitenisz szövetség elnöke Bélafiné Bakó Katalin lett, főtitkára pedig Józsa Gábor. A dartsozókat Cziborné Unti Márta irányítja, új főtitkára van az úszóknak, Szabó Zoltán személyében és a judosoknak is, náluk Károlyi Gábor tölti be ezt a pozíciót. A sporttanács munkáját új állandó munkatársa segíti, Fekete Tünde gazdasági asszisztensként tevékenykedik.

Rajki Tamás, sportszervező bemutatta a sporttanács megújult honlapját, a veszpremsport.hu-t, melyen megtalálhatók a megye sportéletének legfontosabb eseményei, rendezvényei, feltölthetők az eredmények és a versenyek jegyzőkönyvei is. A szövetségek képviselői hozzáférhetnek az adminfelülethez, és akár fényképeket, videókat is elhelyezhetnek az oldalon. A menüsorban találhatunk jogtárat, elérhetőségeket, aktuális pályázatokat, kiemelt szerepet kap a diáksport, és folyamatosan kerülnek fel a partneroldalak is.

A sporttanács vezetői a honlapra egy hosszú távú marketing tervet akarnak ráépíteni, ami a hiányzó anyagi források pótlására fog szolgálni. Céljuk, hogy Veszprém Megye sportjáról mindenkinek ez az oldal jusson az eszébe.

A fiatal tehetségek gondozására is külön hangsúlyt fektetnek a jövőben. Létrehozzák a reménységek klubját, melybe beterelik azokat a sportolókat, akiknek reális esélyük van kijutni a Londoni Olimpiára. A sporttanács szervezetten segít nekik támogatást szerezni városi és megyei szinten, illetve megcélozzák a térségbe tartozó cégeket is.

Csik Ferenc beszámolójában elmondta, hogy amikor három évvel ezelőtt elvállalták a feladatot, céljuk az volt, hogy a sporttanács megerősödjön. Most jutottak el odáig, hogy stabil háttér van mögöttük, nem küzdenek likviditási gondokkal.

Hantó István, elnök szerint sikerült megteremteni az alapot, ami átlátható működéshez vezetett, és gazdaságilag is erősebbek lettek, láthatóak a célok, amiket el akarnak érni.
Voltak néha konfliktusok, de a közös munka eredménye egy demokratikus szervezet lett.

A közgyűlés a szakmai, pénzügyi beszámolót, a közhasznúsági jelentést és a felügyeleti beszámolót egyhangúan elfogadta.
 

Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.