Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Koncert és kerekasztal-beszélgetések az Amerika Héten

2018. március 13. 4:00
A Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete, a veszprémi Amerikai Kuckó és a VEAB Angol Munkabizottsága szervezésében március 11-15. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Amerika Hetet, melyet az amerikai kultúráról való tanulásnak és a magyar-amerikai kapcsolatok erősítésének szentelnek.

Az idei programban a hangsúlyt átvette az összehangolt oktatás és szakmai tapasztalatcsere, a rochesteri Nazareth College és a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetének hallgatói, a Pannon Egyetem oktatói és Fulbright ösztöndíjas amerikai kutatók tartanak közös előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket történelem, civilizáció, művészet, irodalom, pedagógia és média témakörökben. A szakmai előadásokat kulturális programelemként egy dixieland jazz koncert egészíti ki. Az esemény minden programjának látogatása ingyenes.

dr. Navracsics Juditdr. Navracsics Judit

A programsorozat megnyitóján hétfő délután dr. Navracsics Judit, a a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának dékánja kijelentette: büszke arra, hogy immáron tizenegyedik alkalommal rendezik meg a rendezvénysorozatot, és a megjelentek nagy száma bizonyítja azt is, hogy komoly érdeklődés mutatkozik az Amerika Hét iránt. A hallgatók és a tanárok számára is nagyszerű, hogy találkozhatnak, együtt gondolkozhatnak, új ötletekkel állhatnak elő. A dékán azt kívánta amerikai vendégeinknek, hogy élvezzék veszprémi tartózkodásukat, és térjenek vissza hozzánk ne csak turistaként, hanem akár diákként is.

Dr. Szentgyörgyi SzilárdDr. Szentgyörgyi Szilárd

Dr. Szentgyörgyi Szilárd, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének igazgatója felelevenítette: az eredeti ötlet szerint tíz évvel ezelőtt egyetlen napos lett volna a rendezvény, de már korán kiderült, hogy az egyetem akár egy egész hetes programtáblát is képes megtölteni, így végül emellett döntöttek, és így született meg az Amerika Hét. Hozzátette: a tízéves nemzetközi együttműködést mindkét fél elkötelezettsége tartja életben, azoknak a diákoknak a lelkesedése, akik szívesen utaznak a világ másik részére, az óceán túloldalára. Sokan közülük először vállalkoznak ilyen nagy útra, van, aki emiatt az utazás miatt váltotta ki először útlevelét. Persze a magyaroktól is komoly elkötelezettségre van szükség, és ez igaz a tanárokra és hallgatókra, akik részt vesznek a szervezésben, valamint a megvalósító partnerekre: az Amerika Kuckóra itt Veszprémben és az Egyesült Államok Nagykövetségére Budapesten.

Scott CampbellScott Campbell

– Az Amerika Hét egy közös erőfeszítésünk eredménye. A közös munka nem mindig a legegyszerűbb, de hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk – mondta Scott Campbell, a Nazareth College professzora. Hozzátette: az ide látogató amerikai hallgatók számára az őket befogadó magyar családok teszik igazán elképesztővé az utazást, hiszen a diákok nem turistaként töltik az idejüket Veszprémben, hanem a helyi családok vendégszeretetének köszönhetően belekóstolhatnak a magyar mindennapokba is.

A megnyitó ünnepségen előadást tartott Eric Watnik, az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének sajtó- és kulturális tanácsosa.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A szépség filozófiája volt terítéken a Pannon Kultúrklubban A szépség filozófiája volt terítéken a Pannon Kultúrklubban A Pannon Kultúrklub 3.0. eseménye A szépség filozófiája címet kapta. Az EKF támogatásával megvalósuló beszélgetéseket már harmadik éve szervezi a Pannon Egyetem, az új tanévben ez volt az első. A rendezvény vendégei Pataki Ági sztármodell, filmproducer, valamint Kajdi Csaba modellügynök, influenszer volt. A beszélgetést András Ferenc filozófus vezette. 2023. szeptember 20. 15:46 Huszadik évfordulóját ünnepli a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara Huszadik évfordulóját ünnepli a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara Ünnepélyes keretek között nyitották meg az új tanévet, az elmúlt évek legsikeresebb felsőoktatási felvételi időszakát koronázta meg a ceremónia, ami egyben központi évnyitó volt. Egyúttal megemlékeztek dr. Gaál Zoltán professzor emeritusról, s felavatták az egyetem korábbi rektorának szobrát. 2023. szeptember 11. 21:43 Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Csütörtök délelőtt megtartotta ünnepi tanévnyitóját a Veszprémi Érseki Főiskola. Idén összesen 177 új hallgató kezdi meg tanulmányait. 2023. szeptember 7. 22:02 Új üveg szakirányú továbbképzés indul a Pannon Egyetemen Új üveg szakirányú továbbképzés indul a Pannon Egyetemen A Glass Art NOW! magyar üvegművészetet ünneplő velencei kiállításának megnyitóján együttműködési keretszerződést írt alá a Pannon Egyetem és Bohus-Lugossy Alapítvány. A The Venice Glass Week keretében megvalósuló egyedülálló üvegművészeti kiállítás ingyenesen látogatható szeptember 15-ig. 2023. szeptember 6. 11:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.