Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bajáról vonzotta magához Veszprém

2009. június 2. 18:20
Mándity Máté, a Veszprémi Egyetem férfi kosárlabda csapatának tagja: A válság nem befolyásolja a teljesítményünket

- Baja az állandó lakhelyem, ott is kezdtem el kosarazni nyolc évesen, a Központi Általános iskolában. Szüleim is folyamatosan támogattak ebben, mivel édesapám is kosárlabdázott nagyon sokáig. 1998-ban kerültem el otthonról Pécsre és 2006-ig elég sok hazai illetve külföldi csapatban megfordultam. 2006 novemberében egy volt szolnoki csapattársam, Szarvas Gábor ötletére, aki akkor már itt játszott került képbe Veszprém. Azóta is a VESC tagja vagyok és itt élek.

Máté centerként elég sűrűn kerül a palánk közelébe, hogy játékával elősegítse a győzelmet. A tavalyi szezon végén szerzett sérülése után idén sajnos kicsit nehezebben vette fel a ritmust, de szerencsére már meggyógyult.

- Tökéletesen érzem magam, lezárva egy elég rossz időszakot - értékelte a helyzetet.
A csapat 12 főből áll össze, elmondása szerint elég jól összecsiszolódtak az elmúlt hónapok során, mivel heti négy délutáni és három délelőtti edzésük van.
-Az elmúlt három szezonban nagyon megszerettem a várost, viszont a jövőt illetően még nem tudok most biztosat - meséli.

A magyar sport támogatásáról, a válság hatásáról a sportban azonban határozott véleménye van:
- Általában a magyar sportok nem azt a támogatást kapják amit kellene, de szerintem ez az ország helyzetéből is adódik. A válság persze minket is érintett, de szerencsére nem olyan mértékben, hogy ez befolyásolná a jó teljesítményt. Idén a kosárlabda Veszprémben is népszerűbb lett, és ez a szurkolók számának növekedését is eredményezte. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolói támogatást!

Molnár Nóri

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.