2020. február 29. // névnap

Hagyomány születik – megtelt az Ipari könyvtára

2018. március 21. 4:00
Már végzett diákjait látta vendégül kedd délután az Ipari Szakgimnázium.

A hagyományteremtő céllal megrendezett Ipari napon az iskola egykori tanulói képet kaphattak az intézmény jelenéről, és újra bebarangolhatták a jól ismert épületet. Utoljára kilenc évvel ezelőtt, az intézmény fennállásának 60. évfordulóján rendeztek ilyen „nyílt napot”, az évtizedes kihagyás után újjáalakult Ipariban végzett diákok baráti köre azonban úgy döntött, hogy a jövőben minden évben lehetőséget teremtene a volt tanulóknak a „hazalátogatásra”.

A megjelenteket Irányi László igazgató köszöntötte, aki felelevenítette: az iskola létezése során sokszor váltott fenntartót, jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Veszprémi Szakképzési Centrum fenntartásában működik, az utolsó váltás óta az iskola működése ismét biztosított, a lassú fejlődésre is van lehetőség.

A klasszikus szakok – a vegyészet, a gépészet, a mechatronika, az informatika, a környezetvédelem – mellé (kvázi a megszűnt gimnáziumi képzés helyett) új, kisgyermekgondozó szakot indítottak ettől a tanévtől kezdve. Az igazgató hozzátette: dacára a kedvezőtlen demográfiai helyzetnek, a nyolcadikasok fogyatkozó létszámának, az Ipari idén is hét osztályt tudott indítani, ami az oktatás színvonalának, a jó marketingnek és az itt végzettek pozitív visszajelzéseinek is köszönhető.

Az igazgató beszédét követően az iskola jelenlegi tanulói adtak kulturális műsort, a 13. évfolyamos vegyészek bemutatták szakjukat, illetve a délután során három termet neveztek el az iskolai emlékezet program keretében egykori Iparis tanárokról: Donát Róbertről, Egyed Lászlóról és Losonczy Ferencről.

Söge
Domján Attila
2020. február 29. // névnap