2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina névnap

Nyár elejére megújul a Herend-Szentgál közti útszakasz

A két település közt hétfőn kezdődtek meg a munkálatok. A megyében három év alatt 130 km utat újítottak fel, az idén pedig további rekonstrukciókra lehet számítani.

Veszprém megyében 2014 és 2017 között 72 milliárd forintból 130 km utat újítottak fel, az idén 67,3 km újul meg. A fejlesztések kétharmadát hazai forrásból, az egyharmad nagyobb részét pedig uniós pénzekből finanszírozzák. A közel 200 km összesen a megyei úthálózat 15%-ának teljes útfelújítását jelenti a négyéves ciklusban – tájékoztatott az útfejlesztésekről Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár csütörtök délelőtt a Herend és Szentgál közti útszakasznál.

Kovács ZoltánKovács Zoltán

– A választási kampányban nagy ígérgetés zajlik az útfelújításokkal kapcsolatban, mi azonban a tényekről beszélünk. Nem kell hinni azoknak a képviselőjelölteknek, akik a beígérték a szentgáli utat, mert az el fog készülni, hisz azt már tavaly megtervezték, és lefolytatták a közbeszerzéseket – mondta, majd hozzátette azt is, hogy Szentgál polgármestere és Ovádi Péter volt az, aki „kiharcolta” a fejlesztést.

Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint egy rég várt útfelújítás kezdődött el a héten Herend és Szentgál között. Az 1,3 km útszakasz bruttó 157 millió forintból újul meg.

– Egy ütéssel két legyet is lecsapunk, hiszen egy pályázaton kerékpárútra is nyert pénzt a szentgáli önkormányzat, utóbbinak 2020-ig kell elkészülnie– mondta. Ami a választókerületet illeti, hamarosan a Veszprém és Nemesvámos közti 4 km-es útszakasz felújítása is elkezdődik.

Ovádi PéterOvádi Péter

Szentgál polgármestere, Istvánfalvi Sándor Károly úgy látja, mindennapjaikat keserítette meg az eddig rossz állapotban lévő útszakasz, ám a mostani beruházás sokat könnyít majd az erre közlekedők gondjain.

Utolsó frissítés: 18:29