Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C

Liftet álmodtak a várba

2018. március 28. 12:55
Bemutatták a vár akadálymentes megközelítését segítő ötletpályázat pályamunkáit a szerdán a Városházán.

Mint azt Brányi Mária alpolgármester elmondta, a vár akadálymentes megközelítésére november 30-án írt ki ötletpályázatot az önkormányzat, amire 22 pályamunka érkezett be.

A bírálóbizottságba országosan elismert szakembereket, valamint helyi tapasztalattal rendelkező kollégákat kértek fel, így a Magyar Építészkamarát Karácsony Tamás, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamarát Zalavári István, a Miniszterelnökséget Vukoszávlyev Zorán, a várost pedig Horváth Gábor városi főépítész és Lamos Péter irodavezető képviselte. A zsűri négy fő szempont alapján értékelt: az építészeti-műszaki megoldások illeszkedése a városszerkezethez, a vár ismert panorámájának megőrzése, a vár előterében fekvő épített környezet fejlesztése és a vár turisztikai jelentőségének befolyásolása jelentették a kereteket.

Különdíjat és ezzel 450.000 Ft díjazást ítéltek meg a Beke András, Farkas Sára és Kubinyi Hanna alkotta tervnek. Megvásároltak – szintén 450.000 forintért – három pályamunkát: a Csomay Zsófia – Eke Dániel – Gyüre Borbála – Kopacz Hanna – Füstös István által jegyzett, a Butora Tamás – Hőnich Richárd – Kern Ádám – Riesz Abigél – Zilahi Péter tervezte, valamint a Vesztergom Ádám – Zsarnóczay Péter alkotta terveket.

A harmadik díjat, és vele 800.000 Ft díjazást Ferenczy Kinga Katinka, Pap Szabina, Pásztor Bence és Pongor Soma csapata vehette át.

Második helyezettet nem hirdettek, ellenben az első díjat megosztva kapta két pályázó: az egyik munkát Bajusz Csaba Ádám – Dévényi Tamás – Monory Rebeka – Nagy Iván – Salacz Ádám – Vadász Balázs állították össze, míg a másikat Barta Fruzsina – Csaba Zita – Getto Tamás – Kalmár László – Krompáczki Péter és Sztranyák Gergely. Az ő jutalmuk 1.350.000 Ft.

A Városháza Kossuth terme előterében kiállított pályamunkák NEM a ténylegesen megvalósuló beruházás látványtervei, az önkormányzat célja az volt a pályázattal, hogy felmérje a helyszínre elképzelhető létesítmények körét, és már a tényleges tervezés előtt az építész szakma elképzeléseihez igazíthassák a projektet.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. tegnap 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   tegnap 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? tegnap 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   2024. május 5. 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.