Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Liftet álmodtak a várba

2018. március 28. 12:55
Bemutatták a vár akadálymentes megközelítését segítő ötletpályázat pályamunkáit a szerdán a Városházán.

Mint azt Brányi Mária alpolgármester elmondta, a vár akadálymentes megközelítésére november 30-án írt ki ötletpályázatot az önkormányzat, amire 22 pályamunka érkezett be.

A bírálóbizottságba országosan elismert szakembereket, valamint helyi tapasztalattal rendelkező kollégákat kértek fel, így a Magyar Építészkamarát Karácsony Tamás, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamarát Zalavári István, a Miniszterelnökséget Vukoszávlyev Zorán, a várost pedig Horváth Gábor városi főépítész és Lamos Péter irodavezető képviselte. A zsűri négy fő szempont alapján értékelt: az építészeti-műszaki megoldások illeszkedése a városszerkezethez, a vár ismert panorámájának megőrzése, a vár előterében fekvő épített környezet fejlesztése és a vár turisztikai jelentőségének befolyásolása jelentették a kereteket.

Különdíjat és ezzel 450.000 Ft díjazást ítéltek meg a Beke András, Farkas Sára és Kubinyi Hanna alkotta tervnek. Megvásároltak – szintén 450.000 forintért – három pályamunkát: a Csomay Zsófia – Eke Dániel – Gyüre Borbála – Kopacz Hanna – Füstös István által jegyzett, a Butora Tamás – Hőnich Richárd – Kern Ádám – Riesz Abigél – Zilahi Péter tervezte, valamint a Vesztergom Ádám – Zsarnóczay Péter alkotta terveket.

A harmadik díjat, és vele 800.000 Ft díjazást Ferenczy Kinga Katinka, Pap Szabina, Pásztor Bence és Pongor Soma csapata vehette át.

Második helyezettet nem hirdettek, ellenben az első díjat megosztva kapta két pályázó: az egyik munkát Bajusz Csaba Ádám – Dévényi Tamás – Monory Rebeka – Nagy Iván – Salacz Ádám – Vadász Balázs állították össze, míg a másikat Barta Fruzsina – Csaba Zita – Getto Tamás – Kalmár László – Krompáczki Péter és Sztranyák Gergely. Az ő jutalmuk 1.350.000 Ft.

A Városháza Kossuth terme előterében kiállított pályamunkák NEM a ténylegesen megvalósuló beruházás látványtervei, az önkormányzat célja az volt a pályázattal, hogy felmérje a helyszínre elképzelhető létesítmények körét, és már a tényleges tervezés előtt az építész szakma elképzeléseihez igazíthassák a projektet.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.