Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gazsi Attila: Demján pótolhatatlan veszteség

2018. március 28. 13:38
Demján kivételes tehetségű, nagylelkű és szolidáris vállalkozó volt - mondja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese a két napja elhunyt üzletemberről.

Demján Sándor 2018. március 26-án hétfőn, életének 75. évében hunyt el (Fotó: MTI)Demján Sándor 2018. március 26-án hétfőn, életének 75. évében hunyt el (Fotó: MTI)

"Demján Sándor tegnapelőtt ment el. Pótolhatatlan veszteség mindannyiunknak.

Kétség kívül az ország egyik legsikeresebb és legvagyonosabb üzletembere volt. Rengeteget dolgozott, sok vállalkozásban volt érdekelt, temérdek maradandó épületet és alkotást hagyott hátra. A WestEnd, a Korda Filmstúdió és a Művészetek Palotája csak néhány ikonikus darabja munkásságának.

A Príma Primissima mozgalom megálmodójaként, nagyvonalú mecénásaként a magyar értelmiség eredményeinek megőrzését tűzte ki célul, a hazai tudomány a művészet és a kultúra támogatásának élharcosa volt.

Demján Sándor a legbüszkébb mégis a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek segítésére volt. Jótékonysági programokat indított, segítette a cigányság oktatását és egyetemistáknak juttatott ösztöndíjat.

Szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhettem és az elmúlt hét évben dolgozhattam vele. Szigorú főnökként viselkedett, mégis élményteli volt vele minden találkozás. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Elnökeként is a kisvállalkozókkal való őszinte együttérzés és szociális érzékenység jellemezte. A vállalkozói felelősségvállalás mintapéldájaként azt mondogatta, hogy “akinek tele a zsebe legyen meleg a szíve”.

Az elmúlt 24 órában megjelent, politikától és ideologiáktól független, szívmelengető hangvételű nekrológok nyomán bátran kijelenthető, hogy egész Magyarország gyászolja Demján Sándort, a kivételes tehetségű, nagylelkű és szolidáris vállalkozót. Munkássága példaértékű, a vállalkozók számára etalonként szolgál"- nyilatkozta portálunknak a VOSZ elnökhelyettese és Veszprém megyei vezetője, Gazsi Attila.

Ge. Á.
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.