2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

Közgyűlés – Segítenek beilleszkedni a pályakezdőknek

Újra élet költözik a Völgyhíd téri volt zeneiskolai épületbe, új intézményvezetőket neveztek ki, mentorprogram indul pályakezdő szakmunkásoknak. Összefoglaló a képviselő-testület márciusi üléséről.

Módosították Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló rendeletet. A módosítás a magáncsőd eljárásra vonatkozik: amennyiben egy magáncsőd eljárást kezdeményező családnak az önkormányzattal szemben tartozása van, annak elengedését, vagy a fizetési feltételek megkönnyítését részben a polgármester, részben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság hatáskörébe utalta a Közgyűlés.

Intézményvezetőket is kineveztek: a Bóbita óvodát május elsejétől Sándor Edit vezeti, ő a nyugdíjba vonuló Hegyiné Horváth Évát váltja az intézmény élén. A Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye élén újabb öt évvel hosszabbították meg Krámli Ida kinevezését.

Az önkormányzat mentorprogramot indít a szakmunkás végzettséggel először elhelyezkedő pályakezdő fiataloknak. A város, három gazdasági társaság (Jost, Bakonykarszt, Pannontej) és a Veszprémi Szakképzési Centrum együttműködésében kidolgozott program keretében a hiányszakmákban (úgy mint CNC gépkezelő/gépi forgácsoló, lakatos, hegesztő, szerelő, gépgyártástechnológiai technikus, CAD/CAM informatikus, ipari gépész, gyártósori gépbeállító, gépkezelő, pék, cukrász, szakács, édesipari termékgyártó, élelmiszeripari technikus, villanyszerelő, víz- és csőhálózat szerelő, sajtkészítő) elhelyezkedő fiataloknak egy éven át ösztöndíjat fizetnek, valamint mentorok foglalkoznak velük, hogy minél sikeresebbek legyenek és megtalálják a számításaikat a szakmájukban.

Felújítják a Dohnányi Zeneiskola egykori, Völgyhíd téri épületét. Az évek óta üresen álló ingatlant a felújítást követően ideiglenesen a Közigazgatási Bíróság bérli majd. Az újonnan felálló bírói hivatal hosszabb távon a várban, az egykori piarista gimnázium szintén felújítandó épületében működik majd, az ottani munkálatok idejére költözik a volt zeneiskolába.