Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

„Sterbik” bravúrokkal lett bajnok az alsóörsi csapat / Ismét bizonyított a veszprémi utánpótlás

2009. június 4. 16:08
Az alsóörsi Endrődi Sándor Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói imponáló magabiztossággal nyerték a Gyöngyösön megrendezett diákolimpiát.

Az MKB Veszprém KC Balaton-parti utánpótlás műhelye továbbra is remek eredményeket produkál. Idén hét csapatot indítottak az országos bajnokságban, amelyből hat döntőbe jutott. Közülük is kimagaslik a IV. korcsoportos társaság, akik bravúrosan szerepeltek a közelmúltban Gyöngyösön megrendezett diákolimpián, s országos bajnoki címet szereztek.
A 1994/1995-ös születésű gyerekek annak ellenére is magabiztosan meneteltek, hogy három játékosuk sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a tornát. Hidasi Ferenc és Lipták Gyula tanítványai könnyed – 8-10 gólos – győzelmeket arattak a nyolccsapatos tornán. A négyes csoportból továbbjutva a Győrt verték az elődöntőben, miközben a másik ágon a Szegedet búcsúztatta a Tiszavasvári. Az alsóörsi gyerekek aztán a döntőben sem kegyelmeztek: hat találattal verték az ellenfelet.

– Kezdő tanárként, 41 évvel ezelőtt nyertük az első diákolimpiát, amely akkoriban nagy fesztivál volt, s igazi ünnepnek számított. A gyerekeket különvonatokkal vitték az eseményre, s minden diáksportoló képviseltette magát az egy hétig tartó versengésen. A mai napig közel áll a szívemhez ez a torna, annak ellenére is, hogy mára már különválasztották a sportágakat – nosztalgiázott a beszélgetés elején Hidasi Ferenc. – Természetesen most is remek volt a hangulat – folytatta gondolatait az edző. Van ugyan rivalizálás a gyerekek között, ami jó, mert ez viszi előre őket. De nagyon jó és kifejezetten sportszerű köztük a kapcsolat. Gyöngyösön találkoztunk az ott edzősködő Éles Józseffel is, s nem kellett szégyent vallanunk az egykori világválogatott előtt, akinek szintén nálunk játszik a kisfia.

A csapat eredményén túl két szép egyéni siker is született a Heves-megyei megmérettetésen.
– Külön öröm számunkra, hogy a torna legjobb játékosa Horvácki Márió lett, a legjobb kapus pedig Ujvári Bence, akit a társak csak Sterbiknek hívnak. Bencét két évvel ezelőtt hozta el hozzánk az édesapja. A fiatal, nagytermetű legény gyakorlatilag ekkor találkozott először a kézilabdával. Eleinte nem kápráztatta el tudásával a társaságot, ezért a gyerekek cukkolásból ragasztották rá ezt a nevet. Az elmúlt időszakban viszont már elismerésként hasonlítják a világklasszis hálóőrhöz, aki tehetsége mellett szorgalmával és kitűnik, hiszen kitűnő tanuló – dicsérte a mester a tanítványát.

Állnak: Pócz-Nagy Dániel, Kun Attila, Dalvári Alex, Márton Balázs, Palumbéli Máté, Horváth Dániel, Hidasi Ferenc edző, Lipták Gyula edző
Guggolnak: Horvácki Márió, Megyeri Péter, Vörös Krisztián, Zseli Dániel
Kapusok: Rádai Patrik, Ujvári Bence (12-es számmal)

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.