Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gazsi Attila: Veszprém adottságaival kiemelkedik a megyeszékhelyek közül

2018. április 5. 3:30
Miért jó veszpréminek lenni? A kérdésre ezúttal Gazsi Attila a VOSZ elnökhelyettese válaszolt portálunknak.

A Haszon magazin közel két tucat tényező vizsgálata alapján Veszprémet tüntette ki a legélhetőbb vidéki város címével múlt heti lapszámában. A hízelgő elemzés kapcsán városunk közismert szereplőit kérdeztük arról, mit jelent számukra, hogy a királynék városa az otthonuk.

"Szerencsés vagyok, sokat utazom. A családommal, a barátokkal és munkaügyekben is. Bejártam Magyarországot és Európát, valamint számos távolabbi országban is megfordultam. Ebből adódóan reális összehasonlítási alappal rendelkezem, ha szóba kerül szülővárosom, Veszprém.

Persze, butaság lenne New York felhőkarcolóit a “húszemeletesel” összevetni, Diadalívünk sincs, meg mesterséges Pálmasziget. Veszprém szépségét számomra a hosszúra nyúló történelmi múlt, a remek elhelyezkedés, az itt lakók és mindeme dolgok harmonikus együttállása jelenti.

Az objektivitást nyilván felülírja az az egyszerű tény, hogy itt élek és dolgozom immár 44 éve. Amikor a nagyapámmal hajtogatott papír hajót engedtük a Sédre, abban bízva, hogy elúszik a Fekete tengerig, akkoriban számomra az Állatkert, a Laczkó-forrás, a Gulyadomb és a Viadukt és a volt a csodák forrása. Kisfelnőttként sem hagytam el Veszprémet, itt jártam egyetemre is. Remek időszak volt, rövid nappalokkal és hosszú éjszakákkal, kocsmákkal és koncertekkel. Azóta rengeteget fejlődött a város, meg persze felnőttem én is. Teljesen más szempontok dominálnak, amikor kedvenc városomra gondolok.

Elsőként is a városban elő családom, meg a sok barát és ismerős jut eszembe, bizonyára a megélt, közös emlékek miatt. Másodikként az épületek sokszínűsége, az adott korszellemez szorosan köthető stílusok és elképzelések eklektikus változatossága. A Vár, a Húszemeletes, a Hotel, vagy a Haszkovó mind-mind olyan jelentéstartalommal bír számomra, amit egy idegennek nehéz lenne pontosan átadni.

Aztán itt van a lokációs helyzet. Néhány perc alatt elérhető a a Balaton, mely kánikula esetén, munkanapon is alkalmas esti fürdőzésre. A Bakony hasonlóan közel fekszik, számos programmal és túraútvonallal. Budapest épp a napokban került még közelebb Veszprémhez, alig egy óra alatt elérhető a főváros, Pozsony és Bécs sincs két óránál messzebb.

Egy szó, mint száz, szeretem Veszprémet, mert olyan - remek adottságokkal rendelkező - város, amely mindennapi élhetőségével kiemelkedik a hasonló méretű megyeszékhelyek közül. Hajrá Veszprém!"

Előzőleg Naményi Miklóst kérdeztük arról, miért jó Veszpréminek lenni?

Naményi: Hálás feladat Veszprémben sportvezetőként dolgozni - vehir.hu

Miért jó veszpréminek lenni? Erre a kérdésre kerestük a választ Naményi Miklós sport- és cégvezetővel.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.