Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Világcsúccsal tarolt a világbajnokságon / Dévényi Dániel a magyar harmadosztályból lett világbajnok

2009. június 5. 16:09
A Péti MTE 18 esztendős tekézője korosztályos világcsúccsal szerzett serdülő világbajnoki címet a németországi Dettenheimben.

Dánielt tízéves korában egyik barátja invitálta edzésre, ahol kis idő elteltével maga is megbarátkozott a tekegolyóval. Szorgalmas munkájának és remek érzékének köszönhetően hamar kibontakozott a tehetsége. Tizenhat esztendősen már versenyről versenyre járt, ahol a szakma elismerését is kivívta.

Az igazi kitörést pedig a szegedi országos bajnokság jelentette számára, ahol aranyérmével Tóth Lajos szövetségi kapitány figyelmét is felhívta magára. Miután a kapitány közelebbről is meggyőződött az ifjú versenyző képességeiről, behívta a válogatottba.

Több nemzetközi megméretetést követően bekerült az idei májusi vb-re utazó keretbe, ahol fantasztikus versenyzéssel – 670 fával – nyert, s megdöntette a korosztályos világcsúcsot. Teljesítményének értékét növeli, hogy idén májusban dobott először 600 fa felett. A megmérettetés elején a hazaiak versenyzője még tartotta a lépést Dévényivel, a végjátékban azonban komoly fölénnyel (13 fával) verte a német sportolót.

– Ennyire jó eredményre magam sem számítottam. „Fejben” remek formában voltam, s minden összejött. Rendkívül jó volt a hangulat a csapaton belül és az egész versenyen. Óriási élmény volt ilyen remek pályán játszani. A győzelem után mindenki gratulált, a családom és a csapattársaim is nagyon büszkék rám – újságolta élményeit a kiválóság.

 

A hegesztőnek tanuló tekés tovább szeretne fejlődni, s várja, hogy az NB II-ben szereplő péti egyesületénél magasabban jegyzett csapatban is megmutathassa képességeit.


– Magyarországon is meg lehet élni ebből a sportból, nekem ehhez azonban más csapathoz kellene igazolnom. Ebbéli megkeresés egyelőre még nem érkezett felém, de várok az adódó lehetőségre. Szívesen foglalkoznék a tekézéssel profi szinten. A közelebbi terveim között szerepel, hogy ifiként is kijussak a világbajnokságra, utána pedig szeretnék bemutatkozni a felnőtt válogatottban – bizakodott Dévényi Dániel.
 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.