Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Föld Napja a Veszprémvölgyben

2018. április 21. 4:00 // Forrás: VKSZ Zrt
A Föld napjához kapcsolódóan szervezett fenntarthatósági napokat a VKSZ Zrt. a Veszprémvölgyben a hétvégén.

- Az a cél, az a misszió, amit ezzel a programmal magunk elé kitűztünk, működik és nagyon sok érdeklődőt vonz – jelentette ki dr. Temesvári Balázs a VKSZ Zrt. vezérigazgatója, a II. Fenntarthatóság Mindenkor, diák- és családi nap megnyitóján a Veszprémvölgyben.

A Föld napjának rangos városi rendezvénye több mint 22 partnert és ezer diákot fogadott az első napon. A kitelepülő cégek, intézmények, civil szervezetek számos aspektusból mutatják be, hogyan valósul meg a fenntarthatóság eszmeisége a gyakorlatban.

- A VKSZ Zrt. partnereinek mindegyike elhivatott a fenntarthatóság érvényesítésében és a munkájuk során követett elveket itt tudják demonstrálni. Amikor megkerestük őket, akkor mindenki az első szóra támogatólag nyilatkozott, azonnal elfogadták a felkérésünket és biztosítottak minket a részvételéről. Nagyra értékeljük és kulcsfontosságúnak tartjuk ezt az együttműködést – mondta a vezérigazgató.
A hétvége legfontosabb üzenete annak a generációnak szól, akik ma ezres nagyságrendben voltak a Veszprémvölgy vendégei. Ha őket megismertetjük a fenntarthatóság szemléletével és szempontjaival, akkor felnőttként mindezt már a hétköznapjaikban már természetességgel fogják kezelni. – vallják a szervezők.

Szombaton szervezett diákcsoportok érkeztek a völgybe, vasárnap családokat várnak az egyes állomáshelyek, ahol a pecsétgyűjtő füzetbe nyomott bélyegzők igazolják az egyes állomáshelyeken tett látogatásokat. A gyűjtőfüzet bemutatását követően a szervezői standnál apró ajándékok várják a résztvevőket.
Megtalálta amit keresett?

vehir.hu
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.