Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Műszaki Kémiai Napok a Pannon Egyetemen

2018. április 24. 3:04
Három napos konferenciasorozatot tartanak a héten a veszprémi egyetemen. A Konferencia témakörei a vegyészmérnöki és biomérnöki tudományok hagyományos területein kívül felölelik a funkcionális nano- és mikroszerkezetű anyagok kutatását, a bioanalitikát és a bionanotechnológiát is.

Április 24 és 26 között rendeznek idén is Műszaki Kémiai Napokat a Pannon Egyetemen. A közel ötven éves múltra visszatekintő konferenciasorozat témái a vegyészmérnöki és biomérnöki tudományok hagyományos területein kívül felölelik a funkcionális nano- és mikroszerkezetű anyagok kutatását, a bioanalitikát és a bionanotechnológiát is.

-A kémiai napok mindig is jó hírét vitték az egyetemnek, és Veszprémet az alkalmazott kémiai és műszaki kutatások fővárosává tették Magyarországon. A konferencia mindig odafigyelt arra, hogy lehetőséget nyújtson a fiataloknak is, most sincs ez másképp. A Pannon Egyetem megfelelő helyen kezeli ezt a konferenciát, és a jövőben is biztosítani fogja ennek megrendezését – mondta kedd reggeli nyitóbeszédében Szalai István, a konferenciát szervező mérnöki kar dékánja.

Gelencsér András rektor szerint a veszprémi Pannon Egyetem történelme során végig megőrizte a kutatás iránti elkötelezettségét, ami többek között segítette abban, hogy a szerkezeti átalakulások után az intézmény megőrizze a szellemi potenciálját és olyan élen járó programokat tudjon elindítani, ami az egyetem hírnevét öregbíti. A hazai intézmények közül a Pannon Egyetem stabilan őrzi hetedik helyét, ami azt jelenti, hogy a nagy tudományegyetemek és a SOTE tud tudományos rangsorban a PE elé kerülni- mondta.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektoraGelencsér András, a Pannon Egyetem rektora

Brányi Mária alpolgármester szerint az, hogy egy nemrégiben kijött felmérés Veszprémet a második legélhetőbb magyarországi városnak nyilvánította, az egyetemen folyó munkának és tudományos életnek is köszönhető. „Büszkék vagyunk, hogy a kiművelt emberfők számában országosan ranglista vezetők vagyunk. A felsőfokú végzettségűek száma arányaiban országosan Veszprémben a legmagasabb”-fogalmazott. Az itt folyó magas színvonalú munkát az alpolgármester szerint az is jelzi, hogy nemrégiben 700 millió forintos állami támogatást kapott az egyetem kutatás-fejlesztésre.

Brányi Mária alpolgármester is köszöntötte a résztvevőketBrányi Mária alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket

Ge. Á.
további cikkek
Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.