Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét a családok, az egészségkultúra és a diákság mellé áll az Euronics

2018. május 4. 18:05
Tömegrendezvény marad városunk hagyományos futóversenye, amelynek idén is a Stop-shop bevásárlópark ad otthon, s amelyen mintegy kétmillió forintos iskolai sportszertámogatásért futhatnak a veszprémi diákok.

Új lendületet kapott a története során több tízezer veszprémit megmozgató városi futóverseny, amely vasárnap délelőtt, immár Euronics-Rotary Futónap néven várja a környékbeli családokat a Stop-shop bevásárlópark területén.

A névadó főtámogató, Euronics Műszaki Áruházlánc nem először áll egy társadalmi ügy mellé, s a veszprémi kézilabdaklub egyik leghűségesebb mecénásaként is évtizedek óta támogatja a helyi sportot. Az áruházláncot működtető Vöröskő Kft. tulajdonosa, Fazekas Zsolt elárulta, miért sorakoztak fel a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club rendezvénye mellé, s a futónap közeljövőjéről, további fejlődési lehetőségeiről is szót ejtett.

Fazekas Zsolt archív fotónkonFazekas Zsolt archív fotónkon

– Az Euronics-Rotary futónap egy dologban kiemelkedik a számtalan környékbeli futóverseny közül. Azzal, hogy ezt a rendezvényt választottuk, egyszerre népszerűsíthetjük a sportolást és az egészségkultúrát, tudjuk támogatni a veszprémi iskolákat, és az itt élő családokat. Kiemelt fontosságú volt számunkra, hogy továbbra is ingyenes legyen a rendezvény, amelynek családias és lokálpatrióta jellegét a jövőben is szeretnénk megőrizni – összegzett Fazekas Zsolt.

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, nem akármilyen támogatásban részesülnek a legtöbb diákot megmozgató veszprémi intézmények. Az idei viadalon mintegy kétmillió forinton osztoznak a „Fuss az iskoládért!” programban. A 200 fő alatti, kisiskola kategóriában 300, 200, valamint 100 ezer forint, míg a 200 fő feletti, nagyiskola kategóriában 600, 400, illetve 200 ezer forintos sportszerfejlesztési támogatás talál gazdára.

– Azt szeretnénk, ha jövőre tovább erősödne ez a viadal, s nem titkolt célunk, hogy félmaratoni távval is bővítsük a kínálatot, amely Balatonfüredet is becsatlakoztatná ebbe a körforgásba – fűzte hozzá Fazekas Zsolt.

vehir.hu
további cikkek
Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! Practical VSC Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást. ma 18:52 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. ma 18:22 Hetvengólos meccsen nyert a VPSE Veszprém Pannon SE Hetvengólos meccsen nyert a VPSE A Veszprém Pannon SE 40-30-ra múlta felül a VKL SE Győrt a női kézilabda NB II felsőházi rájátszásának szombat esti mérkőzésén. ma 9:53 Rangadót nyert Sipos Adrián csapata kézilabda Rangadót nyert Sipos Adrián csapata Sipos Adrián egy góllal járult hozzá a házigazda MT Melsungen 30-28-as győzelméhez a második helyen álló Füchse Berlin ellen a német férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján. ma 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.