Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

A Futótüzek elsöpörték a Démonokat

2009. június 7. 23:52
A Wildfires idegenben győzte le az esélyesebb nagykanizsai csapatot, így csoportelsőként jutott be a Divízió II. rájátszásába.

Legutóbb hazai pályán vereséget szenvedett a Golden Fox csapatától a veszprémi legénység, így az utolsó fordulóban egy esetleges győzelemmel csoportelső, vereséggel viszont kieső lett volna városunk amerikai foci csapata.

Ennek megfelelően a szombati mérkőzésre rendkívül felszívta magát a veszprémi gárda, és mozgósította szurkolótáborát is, akik közül sokan elutaztak Nagykanizsára, hogy győzelemre buzdítsák csapatukat.

A mérkőzés első felében kitűnően védekeztek a vendégek, aminek köszönhetően ellenfelük egyetlen pontot sem tudott jegyezni. A Futótüzek viszont az első és a második negyedben is elértek egy-egy touchdownt, előbbit Krosenczki Imre, utóbbit Horváth Előd szerezte, és Kurucz Csaba rendkívül magabiztosan értékesítette a jutalomrúgásokat, így a félidő végére 14 ponttal meglépett a Wildfires.

A második játékrészben a védekezésre helyezte a hangsúlyt a veszprémi alakulat, magabiztos előnyüket meg akarták őrizni a mérkőzés végéig. A harmadik negyedben nem is született pont, bár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A záró negyedben a hazaiak minden erejüket összeszedve igyekeztek megfordítani a mérkőzést, azonban csak egy touchdownt sikerült elérniük, és mivel jutalompontokat nem tudtak szerezni, így minimálisra csökkent az esélyük a végső győzelemre. A hazaiak ugyan mindent megpróbáltak, de idő szűkében, kapkodva sokat hibáztak, a veszprémiek viszont kiválóan védekeztek, aminek köszönhetően megőrizték nyolcgólos előnyüket, és megnyerték a Divízió II. Nyugat 2 csoportját.

A rájátszásban a VESC Wilfires a Nyugat 1 csoport második helyezettjével, a Pécs Gringossal találkozik, a tét a nyugati pontvadászat döntőjébe jutás.

Nagykanizsa Demons – Veszprém Wildfires 6-14 (0:7, 0:7, 0:0, 6:0)
 

Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.