Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

Infrastrukturális fejlesztés a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolában

2018. május 16. 15:51
Hétfőn délután sajtótájékoztató keretében mutatták be a „Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola nevelési-oktatási és infrastrukturális környezetének fejlesztése” című projektet a fejlesztés megvalósulásának helyszínén.

A Balatonfüredi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.3.-17 kódszámú felhívásra támogatást nyert, mely összege közel 60 millió forint. A projekt átfogó célja a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola minőségi, esélyteremtő és méltányos oktatási-nevelési szakmai munkájához nélkülözhetetlen, még hiányzó infrastrukturális feltételek biztosítása.

Szabó Lajos Konrád a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a munkák a nyári szünetben fognak igazán látványosan szakaszba érni, mikor a kivitelezés minden ponton befejeződik – előreláthatólag augusztus 15-ig - , hogy a diákok a következő tanévben már megújult iskolában kezdhessék a tanulást.

Köszöntőbeszédet mondott Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatójaKöszöntőbeszédet mondott Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója

A projektben megvalósuló tevékenységekről Lamperth Tamás a projekt szakmai vezetője beszélt.

A fejlesztés során az épület elektromos hálózatának felújítása, szerelvények és világítótestek cseréje, folyosók, lépcsőházak, fiú politechnikai terem, a tanári és igazgatóhelyettesi szoba, valamint a szaktantermek és tantermek, újra burkolása és akadálymentesítése, valamint teljes körű felújítása történik meg. Ezentúl a folyosói lengőajtó és az étkező ajtó cseréjére is sor kerül.

Az infrastrukturális fejlesztésben érintett terek használhatóságának biztosításához eszközök és berendezési tárgyak, bútorok beszerzését is lehetővé teszi a projekt. Az infrastrukturális korszerűsítésben, új eszközök beszerzésében elsősorban a természettudományos tárgyak oktatását segítő tanterem, illetve a nyelvoktatáshoz szükséges tantermek érintettek.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.