Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Éles József "hazatér" Gyöngyösről

2009. június 10. 8:53
A Magyar Kupa bronzérmes együttesnél nem hosszabbítottak szerződést az egykori első számú veszprémi közönségkedvenccel. Alsóörsön folytatja.

 

A Gyöngyös a 11., kieső helyen végzett a Budapest Bank férfi kézilabdaligában, a Magyar Kupában viszont bravúrosan szerepeltek, s bronzérmükkel megszerezték a KEK-szereplés jogát.

Egyelőre azonban kérdéses, hogy a gárda elindul-e a nemzetközi kupában. A hírek szerint azonban ugyanis a Gyöngyös csak akkor vállalja az európai megmérettetést, amennyiben az élvonalban is szerepelhet. Ellenkező esetben megszűnik a férfi kézilabda a városban. Ehhez viszont az szükséges, hogy a másodosztályból feljutó Pécs ne vállalja az élvonalbeli tagságot.

Magda Róbert, a Gyöngyös szakosztályvezetője a Magyar Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a kiesésért mindenkinek fel kell vállalnia a felelősséget: - Csakúgy, mint a Magyar Kupában elért sikerért, a kiesésért is vállalnunk kell a felelősséget nekünk, vezetőknek, valamint a játékosoknak és az edzőnek is.

Éles József a kezi.hu internetes portál érdeklődésére elmondta, hogy csalódott, hiszen szeretett volna olyan kerettel dolgozni Gyöngyösön, amelynek a kialakításában ő is részt vesz: - Természetesen sajnálom, hogy a lejáró szerződésemet nem hosszabbították meg, így nem tudtunk tovább építkezni, de tisztában vagyok vele, milyen bizonytalan a helyzet a gyöngyösi csapat körül. A Magyar Kupában jól szerepeltünk, de a bajnoki szereplés sikertelensége miatt nem úgy sikerült az év, ahogyan szerettük volna. Tárgyaltam a klubvezetéssel, de mindkét fél azt érezte, hogy nem találja a közös hangot a másikkal, így talán jobb is, hogy elválnak az útjaink. Az edzők sorsa ilyen, elképzelhető, hogy fél évig vagy még tovább nem tudok élvonalbeli trénerként dolgozni, hiszen az NB I-es csapat is egyre kevesebb, sokan küzdenek a megszűnés ellen. Alsóörsön szeretnék egy jó utánpótlásbázist felépíteni, ahol gyerekekkel foglalkozunk egészen tizennyolc éves korig, így most ebbe vetem bele magam, de az élet bármit hozhat, ha lesz ajánlatom, természetesen megfontolom.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.