Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Gulyás Péter jól van, s bízik a nemzeti csapatban

2009. június 10. 12:11
A MKB Veszprém KC válogatott játékosa szerint nem okozhat problémát az Eb-re való kijutás.

Mint arról korábban beszámoltunk, sorsdöntő mérkőzések várnak a magyar férfi kézilabda-válogatottban. Az Eb-selejtezőkön azonban nem lehet ott a lábműtét után lábadozó Gulyás Péter, aki napi kapcsolatban van a válogatott beli társakkal. A veszprémiek nagy kedvence készséggel állt a vehir.hu rendlkezésére.

– Hogy érzed magad? Mi vár rád az elkövetkezendő hetekben?
– Köszönöm szépen, jól érzem magam. Panasz- és fájdalommentes vagyok. Két hétig kell mankóznom, addig nem állhatok rá a sarkamra, hogy az Achillesem ne húzódjon. Két hét múlva kezdhetek el minden olyan dolgot – kocogás, futás –, amellyel erősíthetem a lábamat. Addig is járok gyógytornára, s kötözésekre, amelyek elősegítik a vérkeringésemet. Minden segítséget igénybe veszek, hogy mielőbb felépüljek. A július 20-ai alapozásnál ugyanis már szeretnék csapatom rendelkezésére állni.

– Milyennek látod a nemzeti csapat esélyeit a soron következő Eb-selejtezőkön?
– Úgy gondolom, hogy simán győzünk a szlovákok ellen, s ha ez a meccs megvan, akkor kint is vagyunk az Eb-n. Onnantól már csak az a kérdés, hogy az első vagy a második helyen zárjuk a csoportot. Tehát a mostani a legfontosabb meccsünk. Napi kapcsolatban vagyok Ilyés Ferivel, Császár Gáborral és Liszkai Szilveszterrel, így mindent tudok, ami a csapat körül zajlik. Tőlük tudom, hogy nagyon készülnek a soron következő feladatokra. Megítélésem szerint nem okozhat problémát a továbbjutás.

– Néhány héttel ezelőtt edzőként is begyűjtötted életed első érmét. Mit jelent számodra ez a feladat?
– A Dózsa György Általános Iskolában nőttem fel. Nagy Róbertné tanított meg kézilabdázni, ő szeretette meg velem ezt a sportágat. Ezt szeretném neki meghálálni. Azzal, hogy az edzéseken megjelenek, próbálok a gyerekeknek egy kis pozitívumot adni. Nagyon szeretem őket, és ők is kedvelnek engem. Felnéznek rám, én pedig próbálok nekik tanácsokat adni. Az edzéseket nem én tartom, de a tapasztalataimat igyekszem átadni nekik, amelynek segítségével majd jó kézilabdázók lehetnek. Amit kérek tőlük, azt száz százalékig betartják. Ez fontos, mert ők abban a korban vannak, amikor még minden hibát ki lehet javítani, ennek megfelelően nagyon alkalmazkodóak. Öt-hat ügyes, és két nagyon-nagyon ügyes játékosra külön felfigyeltem közöttük.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.