2020. február 21. // Eleonóra névnap

Új kifutót kaptak a veszprémi tevék

2018. június 6. 2:30
zoo
Az ország legnagyobb karavánja mostantól kétezer négyzetméteren szaladgálhat.

Tizenöt veszprémi teve költözhetett át új, kétezer négyzetméteres állatkerti kifutójába, az elefántok szomszédságába szerda reggel. Török László állatkerti igazgató az átadón azt mondta, az itteni az ország legnagyobb tevekaravánja, mely a jövőben tovább bővülhet, ugyanis a remények szerint a csapat tovább jövevényekkel ajándékozza meg az állatkertet.

Porga Gyula és Török László tartott sajtótájékoztatón szerda reggelPorga Gyula és Török László tartott sajtótájékoztatón szerda reggel

- A Veszprémi Állatkert évek óta dinamikus fejlődésen megy keresztül. Ezek nem öncélú fejlesztések, hanem az évről-évre növekvő látogatószám által indokolt beruházások. Ma az állatkert már a balatoni régió egyik kiemelt attrakciója. Az új tevekifutó az állatkert első olyan beruházása, ami a Modern Városok program keretében valósult meg- mondta az újságíróknak Porga Gyula, a város polgármestere.

A Modern Városok programnak köszönhetően mintegy 2 milliárd forintból újul meg ismét az állatkert, ennek egyik elemeként heteken belül egy teljesen új gulyadombi rész fogadja majd az ide látogatókat: állatismogató, szavanna tematikájú játszótér és kilátó épül, a jövőben pedig itt kap majd helyet az új oroszlánház is.

zoo
Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz a dzselada páviánkölyök a Veszprémi Állatkert legújabb lakója – lenne, ha jelenleg nem gondozójának saját lakásában cseperedne, teljesen átszabva a mindennapi rutint. Pótmamájával együtt találkoztunk Bendegúzzal, hogy megtudjuk, milyen az, amikor egy kis majom bekerül egy család életébe.
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Januárban mindenki számot vet: mennyit gyarapodtunk az elmúlt évben, hány lyukkal kell lazábbra venni a nadrágszíjat… Nincs ez másként a Veszprémi Állatkertben sem.
Az állatkertbe már megérkezett a Jézuska
Az állatkertbe már megérkezett a Jézuska
Karácsony közeledtével az előző évekhez hasonlóan idén is extra finomságokkal készült az állatkert lakóinak csütörtökön, az ajándékozásba pedig veszprémi kisiskolásokat is bevontak.
Új lakók költöztek az állatkertbe
Új lakók költöztek az állatkertbe
Két új medve érkezett a Veszprémi Állatkertbe a héten – épp időben, hogy új lakóhelyükön hajthassák téli álomra a fejüket.
Állatkertbe látogattak a Cserhát és az Újtelep civiljei
Állatkertbe látogattak a Cserhát és az Újtelep civiljei
Némedi Lajos alpolgármester invitálására az állatkertbe látogattak pénteken a Cserhát Baráti Társaság és az Újtelep Baráti Kör tagjai.
2020. február 21. // Eleonóra névnap