Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Spiró, Géczi, Ágh a könyvhéten

2018. június 6. 6:00
Június 14-16. között rendezik meg idén az ünnepi könyvhetet Veszprémben, a Szent Imre téren.

A könyvhéten szokás szerint standokkal várják az érdeklődőket a város könyvesboltjai, intézményei, kiadói. A négy nap alatt helyi kötődésű és országosan ismert szerzőkkel is találkozhatunk.

Az első napon, csütörtökön a hazai mezőnyből bemutatkozik Nyírő Szabina, és találkozhatunk Géczi János József Attila-díjas költővel is, aki Sziget, este hét és hét tíz között című kötetét mutatja be Likó Marcellel, a Vad Fruttik énekesével az oldalán. Ami az országosan ismert neveket illeti: a történelem iránti nagy érdeklődésre való tekintettel meghívták a Rubicon folyóirat kiadóját, akik dr. Kahler Frigyes jogtudóst, az 1956-os forradalom és szabadságharc kutatásának tekintélyes szakértőjét látják vendégül, míg a Szépírók Társasága Spiró György Kossuth- és József Attila-díjas íróval, Czinki Ferenc író-irodalomszervezővel, valamint Kéri Piroska irodalomszervezővel vonul fel.

A programsorozat megnyitására Sebő Ferencet kérték fel, aki a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas énekes, gitáros, tekerőlantos, dalszerző, népzenekutató és építészmérnök, a magyar hangszeres népzenei- és táncházmozgalom elindítóinak egyike, a Sebő Együttes vezetője.

Az irodalom szerelmesei találkozhatnak többek között Iancu Laurával, a Szeretföld szerzőjével; Tungli M. Klárával, Kilián Lászlóval; Nádasdy Borbálával; Fenyvesi Ottóval.

Minden bizonnyal nagy érdeklődés övezi majd a nyolcvan éves Ágh István a Nemzet Művésze, Kossuth- és József Attila-díjas
magyar költő, író, műfordító író-olvasó találkozóját a Dubniczay-palotában; a Holtverseny című sikerkönyv szerzője, Totth Benedek dedikálását; ahogy Tiboldi Mária Jászai Mari-díjas operettszínésznő Művészbejáró című kötetének bemutatóját is, melynek házigazdája Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező lesz.

A könyvhét ideje alatt a Művészetek Háza játékra is invitálja a közönséget: szórólapjukon jeles szerzők könyveiből származó
szövegrészleteket helyeztek el. A feladat, hogy a művek szerzőit és címeit az ezen a tájékoztató leporellón található versenylapra írják fel, majd e megfejtéseket a Művészetek Háza Veszprém pavilonjába névvel, elérhetőséggel adják le legkésőbb június 16. (szombat) 11 óráig. A helyes megfejtők könyvjutalomban részesülhetnek.

vehir.hu
további cikkek
Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. ma 17:01 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.