Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
16°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
16°C

Használt autó eladáshoz a maxaprót is érdemes használnod

2018. június 13. 9:20

Ma már senkinek nem okozhat problémát az autó eladás, főleg ha azt valamilyen apróhirdetési oldalon szeretnénk közzé tenni. A maxapro.hu is különleges tippeket is ajánl. A tippeket minden kezdő és haladó hirdetőnek érdemes alaposan átolvasnia, hiszen ezek hatékonyan segítenek az eladásban. Gyakorta kezdő hirdetőként sok olyan hibába beleesnek a hirdetők, amire oda lehetett volna figyelni és sok kellemetlen perctől lehetett volna megkímélni magunkat.

Autó eladás során mire érdemes odafigyelni?

Mindig törekedjünk arra, hogy a hirdetésben csak valós adatokat tüntessünk fel. Nem igazán van értelme az ellenkezőjének, hiszen autót mindig úgy vásárolnak, hogy előtte megtekintik annak állapotát. Minden esetben érdemes már előre felhívni a vevő figyelmét az esetleges meglévő hibákra. Legyen kéznél a jármű szervízkönyve hiszen bármilyen kérdés esetén azonnali segítséget nyújt. Amikor a vevő megérkezik a megtekintésre minden esetben kérjük el előre a személyazonosságát igazoló dokumentumot, főleg ha egyedül még egy próbakörre is elviszi az autót. Ez lehet egy jogosítvány vagy egy útlevél is.

A próbaút előtt érdemes ellenőrizni a biztosítás és azt is, hogy baleseti vagy lopási kár esetén fedez-e bármit a biztosító, ha önszántukból adtuk oda a kulcsot egy idegennek. A vevőnek is biztosan van biztosítása, így érdemes érdeklődni, hogy a próbakör során, ha bármi történne, azt a biztosítója fedezi-e. A jármű végső átadása előtt meg kell számolni a pénzt, hogy hiánytalanul megkaptuk-e. A csekkes és banki utalásos ügyfelekkel jobb óvatosabbnak lenni, hiszen egyre gyakoribbak az ilyen jellegű csalások. Az autókereskedőkkel is vigyázzunk, nehogy előleget vegyenek át az autóra, majd azzal és az autóval együtt is eltűnjenek. Minden esetben ragaszkodni kell a hivatalos úthoz, azaz kössünk adásvételi szerződést.

Az autó eladás során fordítsunk kiemelt figyelmet a hirdetésre

Minden esetben jó képeket készítsük el az eladásra szánt járműről, hiszen a képek fogják eladni az autót. Itt igyekezzünk a megfelelő felbontású fényképeket készíteni, amelyeken nagyon jól fog látszódni autónk állapota. 640x480 pixel alatt ne nagyon töltsünk fel képet, hiszen az már nem lesz a legjobb minőség. Az autó eladás lelke a megfelelő fényképek elkészítése. Ne sajnáljuk rá az időt és inkább készítsünk többet egyszerre, legalább lesz miből kiválasztani a legjobbakat.

Internetről soha ne töltsünk le katalógusképet, mert az megtévesztheti az ügyfeleket. A hirdetés címét gondosan válasszuk meg és törekedjünk olyan cím választáshoz, amely növelheti az eladásunk esélyeit. Sokszor a hirdetéseket böngészők kulcsszavakat ütnek be a keresőbe, amellyel szűkíthetik a találatokat, hiszen nem mindenkinek van ideje több ezer autót átnézni. A fő kulcsszó mindenképpen szerepeljen a hirdetés címében. A részletes leírással tovább segíthetjük az eladás folyamatát, hiszen így már mindennel tisztában lesz a vásárló és könnyebben is hozza meg döntését.

Ezzel a lépéssel sok kellemetlen és felesleges találkozótól menthetjük meg magunkat, ha autó eladásról van szó. Mindenképpen jelezzük, hogy az autó új vagy használt és jelezzük azt is, hogy milyen állapotban van. Sokszor az is hatalmas előnyt jelent, ha beleírjuk a hirdetésbe, hogy tudunk-e számlát adni, mert akkor azok akik mindenképpen számlával szeretnének vásárolni nem fognak bennünket megkeresni. Ezzel szintén saját magunknak takaríthatunk meg időt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.