Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent az Ecoport magazin tizenharmadik száma

2018. június 18. 12:00
A héten megjelent kiadónk online és nyomtatott formában is elérhető gazdasági és életmód magazinjának legújabb száma. Címlapon a Veszprémből kinőtt, világhódító körútra indult Balabit alapítói.

Év elején érkezett a hír, hogy a hazai kiberbiztonsági nagyágyúnak számító Balabit egyesül az amerikai One Identityvel, amely a Forbes magazin becslései szerint 2018 legfontosabb exitálása lehet. Az egykori veszprémi garázscégként indult startup kétségtelenül szép utat járt be, miközben semmit sem veszítettek jófejségükből. Györkő Zoltánnal és Scheidler Balázs alapítókkal beszélgetve ezt mi is megtapasztaltuk, miközben átvettük az elmúlt 18 év legfontosabb állomásait, és startup filozófiáról, a security piacról, valamint az exit utáni jövőképről is szót ejtettünk.

Feltartóztathatatlanul itt a nyár, így aztán magazinunkban ennek megfelelően több „hűsítővel” is készültünk: Dobó Norberttel, a méltán híres és népszerű Füredi Fagyizó üzletvezetőjével a fagyikészítés titkaiban mélyedtünk el, ellátogattunk a Balatonfüredi Yacht Clubba is, de arra is adunk tippet, milyen extrém vízi sportoknak hódolhatunk, ha a fürdőzésen és a vitorlázáson túl szeretnénk látni.

És ha már olyan magas mostanában a napsütéses órák száma, Horváth Balázs, a veszprémi CoreComm SI ügyvezetője napenergia témában is eligazított bennünket a piac jelenlegi helyzetétől és az üzleti oldaltól kezdve egészen a gyakorlati tudnivalókig.

Bemutatunk két nem hétköznapi hobbit és élettörténetet is: a Tango Misterio tánciskola oktatói, Balogi Szilvia és Tatorján József az argentin tangó lépésein keresztül egyenesen Buenos Airesbe repítenek el bennünket, míg Vida Lászlóval ez a gondolat valószínűleg nem csak az elképzelés szintjén élne: interjúalanyunk korábban vadászpilótaként évekig oktatta az újoncokat Kanadában szabadidejében pedig repülővel ruccant ki Los Angelesbe.

Az új számban mutatunk egy igazi luxuslimuzint és a gasztronómia világába is elkalauzolunk a SVÉT tagjaival, illetve nyári borok ajánlásával, de ismét készültünk melléklettel, melyre az idén jubiláló, 15 éves VeszprémFestre hívjuk olvasóinkat.

Az ingyenes lap nyomtatott változata online is elérhető az ecoportmagazin.hu oldalon, ahol terjedelmesebb interjúkat és cikkeket is közlünk.

vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.