Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

A kultúra, a művészet, az energia önökre is sugározni fog

2018. június 19. 9:50
Bár a Múzeumok Éjszakája országosan kiterjed a múzeumokra, mi ne menjünk sehova, hiszen Veszprémben különleges programok várják a látogatókat – egyrészt a Laczkó Dezső Múzeumban, másrészt pedig a Művészetek Házában.

A Kossuth utcán már kaphattunk egy kis ízelítőt a rendezvényből, hiszen láthattuk a szombaton szintén fellépő Kis-Bakony Néptáncegyüttest. Az „éjszaka” ezen kívül még számos bemutatóval, kiállításmegnyitóval, koncerttel, foglalkozásokkal és hosszabbított nyitva tartással, hajnali 1 óráig fogadja az érdeklődőket.

S. dr. Perémi ÁgotaS. dr. Perémi Ágota

A Laczkó Dezső Múzeum elsősorban családi programokkal készül: játszóházzal, népi gyógyászattal – elűzik a bánatunkat, legyen az szerelmi vagy egészségügyi –, kézműves foglalkozásokkal, rétesezővel, kirakodó vásárral és szaktárlatvezetésekkel. A Múzeumok Éjszakájában a Hősök Kapuja Látogatóközpont és a Tűztorony is részt vesz.

Idén először csatlakozik a múzeumhoz a Veszprémi Családsegítő Központ egy nagyon érdekes programmal: a gyerekek játékos vetélkedőn vehetnek részt, amelyek középkori témájúak, Veszprém történelméhez kapcsolódnak. A gyerekek a hét állomást végigjárva eljuthatnak a királyhoz és a királynőhöz, ahol hercegekké és hercegnőkké válhatnak.

„A kultúra, a művészet, az energia önökre is sugározni fog” – így fogalmazott Hegyeshalmi László, a Művészetek Házának igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy a Galériák Éjszakája keretein belül megnyitandó kiállításokat szombaton már 16 órától megtekinthetik a látogatók.

Hegyeshalmi LászlóHegyeshalmi László

A Művészetek Házában két kiállítást is megnyitnak ekkor: a csillagászati témájú Goldilocks Zone-t, illetve a tatto/art kiállítást, ahol egy kis bemutatót is megtekinthetnek a látogatók. A várban nemcsak kiállításokat, tárlatvezetéseket nézhetünk meg, vagy koncerteket hallhatunk, hanem mozoghatunk is: táncbemutatóval, zumbával is várnak minket. Az este csúcspontjaként pedig a „Hiszünk a halál előtti életben” című tárlatvezetést követhetjük végig az Irokéz Gyűjtemény kortárs és neoavantgárd kiállításán.

A részletes program megtekinthető itt:
http://www.ldm.hu/hu/rendezvenyek/kulturbuli-alkonyattol-ejszakaig-veszpremben

Ágel Zita Krisztina

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. tegnap 17:01 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.