2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Kirándulás tippek: egy hétvége Sümegen

2018. június 23. 4:00
A Megyer Camp fesztivál megszűnésével keletkezett űrt kitöltő UKK&ROLL Rock Hétvégét harmadik alkalommal rendezik meg a régi helyszíntől 5 kilométerre, Ukk és Sümeg között.

Az ukki sporttelep/pihenő park kiváló adottságokkal rendelkezik, hatalmas a terület, őrzött bekerített campinget alakítottak ki, a faluban egy külön "csendes" campinget, Ukk&Roll "strandot".

Aki árnyékot szeretne, a "kiserdőben" kempingezhet, aki meg szeretne halni a napon, annak rendelkezésére áll egy komplett nagy, füves focipálya. A kempingben jelképes belépőt szednek (1500 Ft), ez fedezi a kialakításának költségeit és megnehezíti, hogy olyan emberek menjenek be, akik nem ott laknak. Aki nem szeretne sátrazni, bőven talál szállást a környéken, ebben segít a sümegi Tourinform iroda: sumeginfo.hu. A fesztivál busz természetesen Sümeg és Ukk között folyamatosan jár a megszokottak szerint!

A helyszínen a bérlet: 8000 Ft, a gyerek/tanuló bérlet (12-18 év közöttieknek, alkohol vásárlására nem jogosít): 3000 Ft. A szombati fellépők: Junkies akusztik, Kőváry Péter és a Royal Rebell, Alcohol, Nomad, Rómeó Vérzik, Stula Rock, Road, Black Mamba (IT), Beasto Blanco (USA), Where Is Cooper (Alice Cooper tribute band).

De hadd ajánljunk egy másik programot is a hétvégén Sümegen!

Immár harmadik éve, hogy a Kisfaludy Emlékház is részese a sikeres országos kezdeményezésnek. Június 23-án, szombaton este 19 órai kezdettel rendezik meg az Éjszakai LÁZULÁSOK című programot. A szervezők Horváth Márton csabrendeki születésű Munkácsy Mihály- díjas üvegművész előtt kívánnak tisztelegni. Gyönyörű iparművészeti gyűjteményét a Püspöki Palotából áthelyezték időszaki jelleggel az Emlékház kiállítótermébe. A kiállítást Végh László polgármester nyitja meg, Vaszil Gabriella a művész özvegye és András Ferenc Kossuth- díjas filmrendező, a város díszpolgára közreműködésével. Horváth Márton személyét egy róla készült kisfilm segítségével és a haikuival idézik meg.

fotó: itthon.hufotó: itthon.hu

A helyszínen 21 órától a Canarro Együttes zenél, 22 órától éjszakai mozizás következik András Ferenc Dögkeselyű című játékfilmjével.

A látogatók számára bemutatnak egy különleges műtárgyat, mely egy sümegi vállalkozó jóvoltából hazatért Kisfaludy-relikvia. A pergamenre festett allegorikus aquarell, a hátoldalán a költő francia nyelvű soraival és saját kezű aláírásával, ezen a napon lesz először kiállítva a nagyközönség számára.

vehir.hu

További cikkek

A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
Megújult a bakonybéli plébániatemplom
Megújult a bakonybéli plébániatemplom
Átadták a felújított bakonybéli Szent Mauríciusz és vértanútársai plébániatemplomot szombaton.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap