Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Zeneiskolai tandíj - vélemények, reakciók

2018. június 22. 11:47
A zeneiskolai tandíjjal kapcsolatban keresett meg minket egy szülő, feltettük a kérdéseit Molnár Péter intézményvezetőnek.

Olvasónk az alábbi levelet juttatta el hozzánk.

Gyerekeimet most írattam be a zeneiskolába. Nagy öröm, de nagy meglepetés is, hiszen az egész éves tandíjat be kellett fizetnem egyszerre. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeink is közelebbi viszonyt alakítsanak ki a muzsikával. Ezért is írattuk be mindkettőt a zeneiskolába. Mindketten most kezdik el. Ezért is ért váratlanul, hogy az egész éves tandíjat kellett befizetnünk egyszerre.
Egy félév 4650 Ft, vagyis egész évre 9 300 Ft. Biztos sokan azt mondják, hogy két gyereknél ki lehet bírni azt a 18 600 Ft-ot. Igaz, csak régen félévenként kell fizetni. Plusz 500 ft szülői munkaközösségi díj, amiből a versenyeket, karácsonyi koncertet finanszírozza az iskola.
Megértem, elfogadom, hogy fizetni kell a zeneiskoláért. Csak az egy összegű befizetést tartom furcsának. Kicsit sok így egyszerre. Másrészt azt hittem, hogy a versenyeket és a karácsonyi koncertet az iskola saját forrásaiból finanszírozza.

Kérdéseit továbbítottuk Molnár Péter intézményvezetőnek, akitől az alábbi választ kaptuk:

A zeneiskolai térítési díjak és tandíjak a szabályoknak megfelelően egész tanévre kerülnek megállapításra, nincs féléves díj. Korábban (talán 5-6 évvel ezelőtti időszakig) féléves díjak voltak. A jelenleg hatályban lévő szabályzat lehetőséget ad részletfizetésre, ezt a lehetőséget mindenkinek megadjuk, ha kéri. Az iskola házirendjének rendelkezései szerint „A térítési-, vagy tandíj beiratkozáskor fizetendő. A befizetés júniusi beiratkozás esetében az intézményvezetőnek benyújtott kérvény elbírálásának függvényében történhet két részletben, az első részlet beiratkozáskor, a második részlet a tanév kezdetekor fizetendő az intézmény által meghatározott időpontban”. A kedves szülő figyelmét ezek szerint ez elkerülte, de ha érdeklődött volna beiratkozáskor, megkapta volna a részletfizetés lehetőségét.

A szülői közösség a beiratkozás alkalmával kihasználja a lehetőséget a szülőkkel való találkozásra, és kéri, hogy a közismereti iskolák osztálypénzéhez hasonlóan támogassák önkéntesen a szülői közösség tevékenységét. Ezekből az összegekből a szülői közösség a gyerekeket támogatja, nem pedig versenyeket és koncertet szervez. A rendezvényeket az iskola saját forrásaiból és az iskola munkáját segítő alapítvány támogatásaiból szervezi. A szülői közösség hozzájárul a nevezési díjak, útiköltségek kifizetéséhez, a versenyek szervezését a gyerekek jutalmazásával segíti, valamint tandíjtámogatást nyújt a rászoruló növendékeknek.

Sajnálom, hogy a levelet megfogalmazó szülő nem keresett meg, ha esetleg kollégáimtól nem kapott volna teljes körű tájékoztatást, hiszen mindenkire odafigyelünk, minden felmerülő kérdésre, problémára igyekszünk megoldást találni.

A szülő viszontválasza alapján úgy tűnik, nem elégedett a felsorolt tényekkel.

Tisztelt Igazgató Úr!
Bizony én kérdeztem. A válaszok egyértelműek voltak. Egybe kell befizetni a tandíjat. A szülői munkaközösség díjáról szintén az hangzott el, amit leírtam. Sajnos nem vagyok tisztában az Önök szabályaival. De biztos vagyok, hogy a szülők többsége nem olvasta a házirendjüket.
Bizonyára ma nagyon meleg volt - vélhetőleg ez volt a hiba. A többit beszéljék meg a munkatársaival.
Tisztelettel: Szülő

vehir.hu
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.