2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Harley-Davidson találkozó: egyedülálló buli / Alsóörsön a gyáralapító unokája

2009. június 12. 15:51
Sajtótájékoztató a 10. Nemzetközi Harley-Davidson fesztiválról.

Több ezer motoros és bulikedvelő tanyázik ezekben a napokban a jubileumi H-D találkozón, Alsóörsön. A két- három (olykor négykerekű!) motorok és gazdáik immáron tizedik éve zarándokolnak el a szezon kezdetén a Balatonhoz.

A fesztivál főrendezője, Dobai Attila a vehir.hu érdeklődésére elmondta, hogy jelentős a különbség az alsóörsi és a világ egyéb tájain rendezett Harley-Davidson találkozók között. Az alsóörsi ugyanis egyben fesztivál is: rengeteg zenés és egyéb szórakoztató műsorral. Kiemelt helyet kap a közlekedés biztonsága is.

Dobai szerint Európa-szerte ismertté vált az alsóörsi rendezvény, sőt: a gyár európai képviselete is jelen lesz az idén már ötnaposra bővült találkozón. Szégyenkezésre semmi ok: a mércét magasra tették, s a kezdeti aggodalmak hamar eloszlottak. A motorosok is tudnak alkalmazkodni, tudnak viselkedni, közlekedni (tavaly például egyetlen sérüléses baleset sem történt a hatalmas kavalkádban!).

A 10. fesztiválra Magyarországra érkezett az alapító unokája, Jean Davidson és leánya is. Mindketten a legnagyobb elégedettséggel szóltak a rendezvényről, melyen a motoros társadalom életében talán először kapott magas elismerést Dobai Attila dr. Kovács Miklós turisztikai államtitkártól.
A balaton.vehir.hu oldal részletesen is beszámol az első nap történéseiről. Látogassa meg!

Képek
Zatkalik András

További cikkek

Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Mielőtt elolvasnák a cikket, tippeljenek, vajon hány körforgalom van Veszprémben? A végén eláruljuk a pontos számot, de előtte még mutatunk érdekes, sokszor meghökkentő megoldásokat a nagyvilágból.
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
A bűnügyi hírek közt gyakran szerepel a közügyektől való eltiltás fogalma. Mit tehet és mit nem, akit eltiltanak a közügyektől? A főügyészség megyei statisztikákkal válaszol.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.