Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden napra jut magyar fellépő az Auer Fesztiválon

2018. július 3. 12:00
Negyedik alkalommal rendezik meg az Auer Fesztivált augusztus 1. és 5. között. Hétfőn jelentették be a fellépőket.

Veszprém – Auer Lipót, hegedűművész, karmester és zenepedagógus szülővárosa – egy különleges és fantasztikus hely, hiszen tehetséges lokálpatrióta emberek álmodnak itt, és meg is valósítják céljaikat, miközben kötődnek ehhez a helyhez. Ebben a városban a közönség elvárja a kulturális programok magas minőségét, és ezt a művészek a rendezvényeken át is adják nekik - fogalmazott a programsorozat hétfői sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester.

Porga GyulaPorga Gyula

Mint minden évben, idén sem csak hazai, hanem külföldi komolyzenei előadóktól is hallhatunk majd koncerteket a veszprémi fesztiválon, annak két helyszínén: a Megyeházában, illetve a Hangvillában. Minden évben más fellépők érkeznek a fesztiválra, így idén sem lesz ismétlés – ígérte Kováts Péter hegedűművész, a fesztivál igazgatója.

Kováts PéterKováts Péter

A 2018-as Auer fesztivál talán legkülönlegesebb előadója Gidon Kremer hegedűművész lesz, aki Yulianna Avdeeva zongoraművésszel, Giedre Dirvanauskaite gordonkaművésszel és a Mendelssohn Kamarazenekarral együtt lép majd fel. David Geringas világhírű gordonkaművész és a Kossuth-díjas karmester, Vásáry Tamás is elérkeznek Veszprémbe, valamint a Fülei Balázs, Kováts Péter és Varga István alkotta Auer Trió is. A fiatal versenygyőztesek, Fejérvári Zoltán zongoraművész, és a Kállai Vonósnégyes is jön a fesztiválra. Veszprém büszkesége, a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, továbbá Herczku Ágnes és művészbarátai, és a világon egyedülálló Grammy-díjas klezmer együttes, a New York-i Klezmatics is fellép Veszprémben.

Programok és helyszínek:

augusztus 1. szerda
20:00, Hangvilla - Mozart-est Vásáry Tamással

augusztus 2. csütörtök
20:00, Megyeháza - Az Auer Trió kamaraestje

augusztus 3. péntek
17:30, Megyeháza - Herczku Ágnes és zenésztársai Bartók estje
20:00, Hangvilla - David Geringas és a Mendelssohn Kamarazenekar

augusztus 4. szombat
17:30, Megyeháza - Kállai Vonósnégyes
20:00, Hangvilla - The Klezmatics

augusztus 5. vasárnap
17:30, Megyeháza - A Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar koncertje
20:00, Hangvilla - Gidon Kremer és a Mendelssohn Kamarazenekar

Ágel Zita Krisztina

vehir.hu
további cikkek
Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. ma 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. tegnap 12:00 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját A veszprémi Szent Mihály-főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről. 2024. április 26. 22:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.