2019. február 20., szerda
Álmos névnap

Merkel: rendet kell teremteni a migráció területén

  • VILLÁM
  • 2018.07.04
    11:07
  • mti
Rendet kell teremteni és érvényesíteni kell a jogszabályokat a migráció valamennyi formájának területén - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben.

Beszédében rámutatott, hogy 2015-höz képest 95 százalékkal csökkent a Földközi-tengeren érkező menedékkérők száma. Azonban az EU külső határának védelmét tovább kell erősíteni - tette hozzá, kiemelve, hogy Németország hozzájárul az uniós határ- és partvédelmi ügynökség, a Frontex fejlesztéséhez. A Földközi-tengeren folytatott EU-s művelettel kapcsolatban hangoztatta, hogy mindenkinek be kell tartania a nemzetközi jog előírásait, így a nem kormányzati szervezeteknek is.

Együtt kell működni a menekültek származási országaival és lehetőséget kell adni a legális migrációra, ezért Németországban törvényt kell alkotni az EU-n kívüli képzett munkavállalók bevándorlásának szabályozásáról - mondta. Az EU-n belül senki sem választhatja meg, hogy hol nyújtja be menedékjogi kérelmét, ezért a tagországok partneri együttműködésével vissza kell szorítani a másodlagos migrációt - mondta Angela Merkel.