2019. február 18., hétfő
Bernadett névnap

SPARtai helyzet a belvárosban

Átalakítás miatt bezárt a belváros legnagyobb szupermarkete. Ősszel visszatérnek, de a bevásárlást addig is meg kell oldani.

Mindenképpen jó hír, hogy a Vár Áruházban működő Spar szupermarket a jövőben megújulva várja majd a vásárlókat – egyelőre azonban csak az elparavánozott üzletterület fogadja a földszinten azokat, akik az emeleten egyébként továbbra is zavartalanul működő boltok miatt belépnek az épületbe.

Szeptember közepéig lesz zárva a SparSzeptember közepéig lesz zárva a Spar

„A hír igaz: Veszprémben, a Cserhát ltp. 6. szám alatt található üzletünk tekintetében felújítást indítottunk. A modernizációt követően áruházunk szeptember közepén nyithat újra” – tájékoztatott minket Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

A belvárosi Spar különösen jó helyen működik: nemcsak a Cserhát lakótelepen, Kossuth utcán és a belváros egyéb környező területein élők mindennapjainak része, de sokan térnek be ide olyanok is, akik a munkájuk miatt töltik a napjukat a központban, és a kötelezőt a hasznossal összekötve intézik a bevásárlást. A nagy forgalmú üzlet átalakítása miatt éppen ezért elég nagy űr keletkezett.

(illusztráció)(illusztráció)

A környéken ugyanis nincs hasonló méretű szupermarket, ahol mindent egyszerre meg lehetne venni: a Jutasi úti Spar két kilométerre, a kis Tesco majd másfél kilométerre van, és a Balaton Plázában létesülő Aldit is zárva találtuk még a minap. Az egyedüli reményt a vásárcsarnok és az épületben működő kisboltok jelentik – a piac ráadásul el is bírna valamennyi forgalomnövekedést. Kérdés, hogy a vásárlók számára meg tud-e jelenni alternatívaként a csarnok – én személy szerint nem tapasztaltam a szokásosnál hosszabb sorokat azóta sem, hogy elkezdődött a Spar felújítása.

a vásárcsarnokban működő kisboltok jelenthetnek megoldásta vásárcsarnokban működő kisboltok jelenthetnek megoldást

Hogy a probléma fennáll, a hiány valós, az akkor derül ki, ha beszélgetésbe elegyedünk a környéken élőkkel. Nekem Éva néni panaszkodott: őt reuma gyötri, nehezen mozog, nem tud sokat gyalogolni, sem sokáig talpon lenni. Számára a Spar elérhető távolságban volt/lesz, a felújítás idejére azonban fia segítségére szorul: ő intézi helyette hetente egyszer a nagybevásárlást. Éva néni már nagyon várja, hogy újranyisson a szupermarket, bár halkan azért hozzátette: a multinak is csak azóta állandó vásárlója, hogy az 1. sz. élelmiszerbolt ajtajára végleg kikerült a zárva tábla.