Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A multik helyett a helyi termelőket segítené Zelenák Adrián

2018. július 5. 9:50 // Forrás: LMP
A helyi élelmiszerek értékesítésére a városvezetés a nagyobb városrészek területein hozzon létre piacokat! Vizsgálja felül a városi piac működését és szolgáltatásait, hogy az miként tud a kialakított hálózatba bekapcsolódni! - kezdeményezte csütörtöki sajtótájékoztatóján Zelenák Adrián, az LMP képviselőjelöltje.

- Ezt nem csak mi szorgalmazzuk, hanem Veszprém energiastratégiájában is megfogalmazott célkitűzés - tette hozzá Zelenák. Mint mondja, ennek ellenére az elmúlt években nem történt érdemi előrehaladás az ügyben. Fontos, hogy egészséges ételeket együnk, ezért van szükség városrészi termelői piacokra, ahol mindenki számára elérhető zamatos háztáji termékeket lehet vásárolni. Zelenák Adrián képviselőjelölt célja, hogy legalább egy piac nyíljon a 8-as választókerület területén annak érdekében, hogy az itt élők ne csak áruházláncok kínálatából válogathassanak, vagy nagyobb idő- és energia befektetéssel juthassanak helyi termékekhez.

A kicsi szép. A multinacionális cégeknek való teljes behódolás veszélyes. Igaz ez az élelmiszerkereskedelemre ugyanúgy, mint a gazdaság más szektoraira. A kormány retorikája roppant multiellenes, gyakorlata a multikat támogatja. Az LMP a kis- és középvállalkozásokat tekinti stratégiai partnernek. Jövőnk kulcsa a kis- és közepes vállalkozói szektor sikeressége. Ezt nem egyedi vagy kampányszerű támogatással lehet elérni: védelmük, képességeik és piacaik növelése állandó és hosszú távú feladat. Ide tartozik, hogy a szabadkereskedelmi egyezmények az állami, és az önkormányzati szabályozások ellen is támadást jelentenek, az önkormányzatiság végét jelenthetik - fejtette ki Zelenák Adrián.

Hozzátette: beláthatatlan hatása lehet a helyi gazdaságra, hogyha a helyi gazdaságot segítő intézkedések ellehetetlenülnek. Ezért is baj, hogy a veszprémi fideszes közgyűlési többség nem támogatta a barcelonai nyilatkozathoz való csatlakozást, amit Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő kezdeményezett. Zelenák Adrián kijelentette: képviselővé választásával a helyi termelők, valamint kis- és középvállalkozók újabb támogatót tudhatnának maguk mögött a képviselőtestületben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.