Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az időközi választás tétje a hatékony és eredményes képviselet

2018. július 11. 12:00
Vasárnap tartják az időközi önkormányzati választást a 8-as számú választókerületben. Porga Gyula polgármester szerda reggel Kovács Áronnal közös sajtótájékoztatón emlékeztetett, miért a Fidesz-KDNP jelöltje az alkalmas személy szerintük a képviseletre.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Ovádi Péter, a városrész korábbi önkormányzati képviselője parlamenti képviselő lett, az összeférhetetlenség miatt pedig le kellett mondani önkormányzati székéről. A választást július 15-ére írták ki, abban csak a veszprémi 8. számú választókörzetben élők érintettek.

A polgármester úgy fogalmazott, rövid, csendes, de intenzív kampány áll mögöttük, a stratégiájukat pedig leginkább a személyesség jellemezte: több mint száz veszprémivel találkoztak a választókerületben, számos fórumot tartottak, amelyek lehetőséget biztosítottak a jelöltnek a bemutatkozásra, másrészt az ott élők legnagyobb problémáit (pl. parkolás, volt ABC megnyitása az egyetemi városrészben, zöld hulladék elszállítása) is megismerhették ezáltal, hogy aztán a későbbiekben érdemben tudjanak reagálni rájuk.

Porga Gyula szerint jó döntés volt Kovács Áront jelölni: „A kampányidőszak bizonyította, hogy Kovács Áron felkészült, lelkiismeretesen és szorgalmasan képviselné a 8-as egyéni választókerületben élők érdekeit. Polgármesterként számomra is fontos, hogy a városi képviselő-testületben 2010 óta kialakult csapategység megmaradjon és továbbra is eredményesen tudjuk folytatni az eddigi közös munkát, aminek egyik garanciája az, ha ő foglalhatná el Ovádi Péter megürült helyét.”

A fideszes jelölt arról beszélt, bár korábban több olyan véleménnyel találkozott, miszerint az időközi választásnak nincsen jelentősége, a választókerületben lefolytatott beszélgetések éppen az ellenkezőjéről győzték meg: igenis érdekli a veszprémieket a kérdés, fontosnak tartják a hatékony és eredményes képviseletet. Ő éppen ezt szeretné megadni nekik: „Olyan képviselő szeretnék lenni, aki elérhető, akire szükség esetén számíthatnak az itt élők, aki részese a választókerület életének. Folytatni kívánom azt a minőségi munkát, amelyet Ovádi Péter parlamenti képviselő végzett, mindezt pedig a környezettudatosság jegyében. Úgy érzem, készen állok erre.”

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.